Kızılay, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde iftar yemeği ve ödül töreni düzenledi. Yurtiçi ve yurtdışı insani yardım operasyonlarına bağışlarıyla destek veren işadamları, sanatçılar, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve vatandaşlar Türk Kızılay’ının ödül töreninde bir araya geldi.

İftar yemeği, bağışçılar ödül töreninin ev sahipliğini Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Türk Kızılayı yöneticileri yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onur konuğu olduğu geceye Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, İçişleri Eski Bakanı Abdulkadir Aksu, iş adamları, sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. İftar daveti, yabancı öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar yemeğinin ardından ödül töreni yapıldı. Altın madalyaya layık görülen 170 bağışçı altın madalyalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Kızılay’ın altın madalyaya layık gördüğü Türkiye’deki 170 bağışçıdan biri de, Aydın’ın saygın işadamlarından Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü oldu. Aydın Akyüzlü, törene eşi Berna Akyüzlü ile birlikte katıldı. Aydın Akyüzlü madalyasını alırken Başbakan Erdoğan’a “Sayın Başbakanım, eşimin bu yardımların yapılmasında emeği çok büyüktür” deyince, Başbakan Erdoğan bir madalya da Berna Akyüzlü’ye takarak, Akyüzlü ailesini çifte madalya ile onurlandırdı.

Aydın-Berna Akyüzlü çifti, Başbakan’ın elinden böyle bir ödül almaktan çok mutlu ve gururlu olduklarını, özellikle yurtdışı yardım operasyonlarında Kızılay’a yardımlarının devam edeceğini söylediler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Kızılay yöneticileri ve bağışçılarına teşekkür ederek başladı. İftar davetine katılan Kızılay'ın kurucularından Ömer Paşa'nın ve Marko Paşa'nın yakınlarına geceye geldikleri için teşekkür etti. En büyük takdiri ve teşekkürü Kızılay'ı destekleyen bağışçıların hak ettiğini belirten Erdoğan, ''Bugün kendilerine altın madalya takdim edilen 170 bağışçımızın şahsında, Türkiye genelindeki, yurtdışındaki tüm Kızılay sevdalılarına şahsım, ülkem ve milletim adına en kalbî şükranlarımı, minnet ifadelerimi sunmak istiyorum'' dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png