"BİZ BU YOLA KEFEN GİYEREK ÇIKTIK"
 
Konuşmama hüzünle başlıyorum. Üzüntülüyüm. Kastamonu’dan ayrıldıktan sonra konvoyumuzdaki eskortumuzu ateşe tutmak suretiyle bir polis kardeşimiz şehit oldu. Bir polis kardeşimiz yaralı hastanede. Bu namert eller demokrasi mücadelesine inanmayan bu karanlık zihniyetler, bunlara ne dersek dey,ini,z bun teröristler, bu ayrımcı güçler sandıkta meselelerini halledemeyeceğini anlayanlar ancak bu yollarla netice alacaklarını zannediyorlar. Şunu özellikle bilmelerini istiyoruz, biz bu yola merhum Menderes’in ifade ettiği gibi kefenimizi giyerek çıktık.
Vatan topraklarını kimseye böldürtmeyeceğiz. 74 milyonu birbirine düşürtmemek için elimizden geleni yaptık yapacağız. Ama buna inanmayanla olabilir. Tıpkı Habil’le Kabil birbirini kıskanarak bir düşmanlık başlattıysa insanlık boyunca bu olacak. Biz bunu da biliyoruz.
 
İstiyoruz ki bu vatan topraklarında fesat, fitne olmasın. Sandık ortadayken sandığın dışında kimse başka yol aramasın. Ama arıyorlarsa bilsinler ki benim milletin teröriste prim vermeyecektir. Şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bu milletin sigortasıdır.
 
KILIÇDAROĞLU ARADI
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan' arayarak başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, "Olayı kınıyorum ve el birliğiyle terörü yok edelim" dedi.  - vatan