Tanrıverdi, AK Parti Akhisar İlçe Başkanlığı'nın belediye salonunda yapılan 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşan Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ'ın bütçe görüşmelerinden dolayı katılamadıklarını dile getirdi.

Partisinin kongrelerinde kavganın olmadığını,kardeşliğin ve barışın yaşandığını vurgulayan Tanrıverdi, kongreleri ''buluşma günü'' olarak değerlendirdi.

Tanrıverdi, ''Bugün aynı zamanda Şeb-i Aruz günüdür. Konya'da ve Türkiye'nin değişik yerlerinde güzel etkinlikler yapılmaktadır. Mekanı cennet olsun. Manevi iklimimize kattığı hoşgörü içinde kendilerini anarken, bu topraklarda sevginin, saygının ve uzlaşmanın tohumlarını atan Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi gönül dostlarını da yad ediyoruz. Mevlana hayatıyla ve ortaya koyduğu eserlerle günümüze ışık tutmakta, yüreklerimizi titretmektedir. Şu dörtlüğü hala bilinmektedir. Gel ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol, yine gel, yüz kere tövbeni bozsan da gel'' dedi.

Başbakan'ın selamlarını Akhisarlılara getirdiğini söyleyen Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Milletimizin hayır duası Başbakanımızı ayakta tutmaktadır. Başbakanımızın rahatsızlığı bazılarının farklı yorumlarına neden oldu. Tabi milletin ağzını tutmak kolay değil. O bizim yolumuzun öncüsü, rehberimiz, liderimizdir. Başbakanımızın yokluğunda neler konuşulduğunu biliyorsunuz. Muhalefet parti lideri de aynı şekilde, ülkemizin kaosa gitmemesi için güzel temennilerde bulundular. AK Parti ile Türkiye çok değişmiştir, gelişmiştir ve büyümüştür. AK Parti hükümeti ile artık denk bütçe yapılmaktadır. Türkiye'yi büyüten bütçeler yapılmaktadır. Refahı yakalamak adına bütçe yapılmaktadır. Bu bizim 9. bütçemiz, hatta 10. bütçemizi ortaya koyarken Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi yine 1. sırayı almıştır. Bizim en büyük düşmanımız cahilliktir. Cahilliği ortadan kaldırdığımızda daha ileri demokrasiyle buluşmayı sağlarız daha gelişmiş ülke oluruz. Bunun için AK Parti eğitime büyük önem vermektedir. AK Parti gelecek nesilleri düşünerek çalışıyor, Hz. Mevlana ne diyor, 'Bir sonraki nesli bir önceki nesiller devam ettirir' diyor.''

Tanrıverdi, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yönden güçlü olduğunu, dünün ''hasta adamı'' olan ülkenin bugünün ''usta adamı'' olduğunu vurgulayarak, dün ''yardım alan'' iken bugün ''yardım eden'' ülke olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, ''Bunun için biz de diyoruz. Daha iyi olmak için daha büyük ülke için ne diyoruz 'durmak yok yola devam' diyoruz. Biz durmadan yola devam edeceğiz, bizim işimiz gücümüz hizmet'' diye konuştu.

KCK ile ilişkili olduğu belirtilen bazı belediyelerin halka hizmet etmek yerine dağa hizmet etmek için çalıştıklarını dile getiren Tanrıverdi, ''Bunlar yargı önünde hesap verecekler. Belediyelerin işi halka hizmet etmektir. Teröre hizmet etmek işleri değildir'' dedi.

-Akhisar Tütün Fabrikası-

Konuşmasında Akhisarlılara müjdeli haberler de veren Tanrıverdi, Akhisar Tütün Fabrikası ile ilgili gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Tanrıverdi, şunları söyledi.

''Akhisar Tütün Fabrikası'nı konuşuyoruz, doğrusu bizim dönemimizde de konuştuk. Alternatifler ürettik maalesef bunlarda başarılı olamadık. Ama şimdi yeni bir proje geliştirdik. Bu haliyle Akhisar Tütün Fabrikası'nın bugün bile değerlendirilmesi oldukça güç. O halde burayı bölmemiz lazım. Nasıl, örneğin 200 dönüm kadar kısmı üniversiteye tahsis ettiğimiz zaman burada Ziraat Fakültesi gibi diğer fakültelerden birinin açılmasını sağlayacağız. Geriye kalan bin dönüm de en az iki parçaya ayrılarak orayı yatırımcılara satışını temin edeceğiz. Bu bin dönümü yatırımcılar değerlendirmiş olacak. Yatırımcılara şartımız elbette istihdam öncelikli olacaktır. Yoksa burada aşırı teknolojik bir yatırım yaptığınız zaman istihdama katkısı olmaz. Dolayısıyla biz istihdam, yatırım ve bedel faktörlerini dikkate alarak Akhisar Tütün Fabrikası sorununu çözmüş olacağız.''

Gördük Barajı çalışmalarında sona geldiklerini anlatan Tanrıverdi, ''Burada DSİ bütçe kapsamında ihalesini inşallah gerçekleştirmiş olacak. Barajımız artık Akhisar'ımıza bereket zemini olacak, arazilerimiz ve insanımız bundan faydalanmış olacaktır. Şehir olarak da bizden beklenen ve gündeme aldığımız konu, çevre yolu ve ona paralel tren yolunun taşınmasıdır. Bu çerçevede bakanlıklarımızla görüşmelerimizi yaptık. Buna ilişkin projeler ortaya konulacak ve şehri bölen demiryolunu kenara alıp, çevre yoluna paralel olmasını sağlayarak şehri rahatlatmış olacağız'' dedi.

AK parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ise Başbakan'ın küçük bir rahatsızlık geçirdiğini belirterek ''Partide çatlak ve patlak var' diyenlere bu salondaki kalabalık ve coşku en güzel cevaptır'' diye konuştu.

Tek liste halinde gidilen genel kurulda İsmail Hakkı Şenyiğit, yeniden Akhisar İlçe Başkanlığına seçildi.

AA