Bayram tatili için geldiği memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan baba ocağı Dumankaya Köyü'ne giderek komşularıyla sohbet edip hasret giderdi.  Erdoğan Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'nden öğle saatlerinde ayrılarak, baba evinin de bulunduğu Dumankaya Köyü'ne çıktı. Önceki gün kendisini yol kenarında bekleyen vatandaşlar olduğunu basından öğrenen Başbakan Erdoğan, Dumankaya Köyü'ne çıkarak ağabeyi Hasan Erdoğan'ın mezarını ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan hemşehrileriyle görüşen Erdoğan, hemşehrileriyle hem bayramlaştı, hem de uzun uzun sohbet etti.

TOKİ KONUTLARINI İNCELEDİ 
Başbakan Erdoğan, Dumankaya Köyü'ne yaptığı bu ziyaretin ardından yeniden Güneysu İlçesi'ne döndü ve merkeze inerek TOKİ konutlarını gezdi. Burada kendisini takip geden Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin ' Sayın Başbakanım sizi derneğimizde görmek istiyoruz' sözü üzerine Erdoğan, 'Aralık veya ocak ayında Rize'ye bazı açılışlar için geleceğim, bu kez söz derneğinizi ziyaret edeceğim' dedi. Başbakan Erdoğan ilçe merkezinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra yakınlarıyla vedalaştı ve Güneysu'dan ayrıldı.

'Uşağum ben seni çok seviyrum...'
Güneysu'da Emine Erdoğan'ın yanına yaklaşan Taşdelenli 110 yaşındaki Emine (Kaba) nine, Başbakan'ı görmek istediğini söyledi. Emine Erdoğan asırlık nineyi elinden tutarak, Başbakan'a götürdü. Emine Nine, 'Uşağum, seni çok seviyrum. Allah senden razı olsun' diyerek Erdoğan'a dua etti.  Başbakan da ona sarılarak bir ihtiyacı olup olmadığını sordu.

Başbakan Erdoğan Ankara'ya gitti
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Güneysu'da büyük sevgi gösterileriyle karşılaştı. Vatandaşların sarılmak için adeta yarıştığı Emine Erdoğan da ziyaretlerinin ardından eşiyle birlikte özel uçak DAP ile Ankara'ya döndü. AKŞAM