Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner arasındaki samimi sohbet damgasını vurdu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yüksek Mahkemeyi eleştiren BDP'li Sırrı Sakık'a sitemde bulundu. TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen törende, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin kutlamaları kabul etti.
 
Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner hazır bulunurken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul'daki bir programı nedeniyle katılmadı. Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, çok sayıda bakan, AK Parti grup başkanvekilleri, CHP grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce ile çok sayıda milletvekili hazır bulundu. Sabah saatlerindeki törene katılmayan BDP'li Muş Milletvekili Sırrı Sakık hazır bulundu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve yüksek yargı üyeleri de törende bulundu. Kuvvet komutanları da protokoldeki yerlerini aldı.
 
Törenin başlamasına az bir süre kala Genelkurmay Başkanı Koşaner, törendeki yerini aldı. Bir süre sonra ise Başbakan Erdoğan geldi. Başbakan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile tokalaşmadan yerine geçti. Bu sırada sağında bulunan Koşaner ile tokalaştı. Başbakan ile Genelkurmay Başkanı arasında yaklaşık 10 dakika süren samimi sohbet dikkat çekti.
 
KILIÇ'TAN SAKIK'A SİTEM
 
Bu arada, tören başlamadan önce törene katılanlar arasındaki sohbet de dikkat çekti. AK Partililerle BDP'li Sırrı Sakık arasında YSK'nın verdiği kararın ardından yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği duyuldu. Bu sırada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ile Sakık arasında da ilginç bir diyalog yaşandı. Buna göre, Kılıç, bir süre önce Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı eleştirdiği için Sakık'a, "Size sitemlerimizi iletiriz artı!." şaka yollu sitem etmesi dikkat çekti. Yargı üyeleri arasındaki soğukluk da dikkatlerden kaçmadı. TBMM'deki tören, Şahin'in kutlamaları kabul etmesinin ardından sona erdi. Genel Kurul, saat 14.00'te özel gündemle toplanacak.