Kaplan, "Başbakan kafayı yemiş. Başbakan hiçbir şeyi ya bilmiyor ya da doğru konuşmasını bilmiyor. Bizim bayrağımızdaki kırmızı gül, Avrupa Sosyalist Partisi"nin amblemi. Sosyal demokratların da amblemi. Kırmızı gül, sarı zeminde ve yeşil yaprağı var" diye konuştu.

Kaplan, Meclis"te gazetecilerin Başbakan Erdoğan"ın DTP bayrağına ilişkin sözlerine ilişkin sorusunu yanıtladı. Kaplan "Başbakan kafayı yemiş. Başbakan hiçbir şeyi ya bilmiyor ya da doğru konuşmasını bilmiyor. Bizim bayrağımızdaki kırmızı gül, Avrupa Sosyalist Partisi"nin amblemi. Sosyal demokratların da amblemi. Kırmızı gül, sarı zeminde ve yeşil yaprağı var" dedi. Sarı, kırmızı, yeşil rengin DTP"nin rengi olduğunu kaydeden Kaplan "Başbakan eğer bunu illegal örgüt bayrağı olarak görüyorsa onu gözünün içine sokabiliriz" dedi. Kaplan, trafik levhalarında da yeşil, sarı, kırmızı renklerin kullanıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

-BÖYLE AÇILIM OLUR MU-

"O zaman trafik levhaları da mı illegal örgüt renkleri. İllegal örgütlerin amblemleri belli. PKK"nin, HPG"nin, ARNK"nin hepsinin üstünde yıldız var, bilmem ne var. Renkleri belli. Halkın bayramda, düğünde kullandığı renkleri partimizin renklerini, bir başbakanın illegal örgüt bayrağı olarak değerlendirerek, tahrik nedeni olarak kabul edeceğine, oradaki güvenlik güçlerinin bağımsız ve eşit görev yapmasını sağlaması gerekir. Orada ciddi bir yanlış yapılıyor. O zaman söksünler trafik levhalarını da. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasa Mahkemesi"ne niye dava açmıyor. Açılımın da bu kadarına pes yani. Böyle açılım mı olur ya. Başbakan uçağa bindikçe bir şey atıyor ortaya, gidiyor Kaddafi"nin yanına. Ne Başbakanın ne hiçbir kimsenin gücü bizim bayrağımızın, parti amblemimizin renklerini, yeşil sarı kırmızının renklerini, yasaklamaya yetmez. Buna hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Partinin hukuk komisyonu başkanı olarak bunu söylüyorum. Çok ciddi hata yapıyorlar. Bu hatalarla vatandaşın kafasını karıştırıyorlar. Böyle şey olmaz."

-PKK"NIN BAYRAĞI BELLİ-

Kaplan, İzmir"de DTP konvoyunda PKK bayrağı olup olmadığı yönündeki bir soruya ise "Ne bayrağı kardeşim. Gidin bakın PKK"nin bütün resmi açıklamalarına, bayrakları bellidir. Amblemleri bellidir. Karıştırıyorsunuz Başbakan gibi" yanıtını verdi./milliyet