Yazar Nihat Genç, "Ya sev ya terk et" söylemini yorumladı

Avrasya TV ekranlarında yayınlanan Veryansın programında siyasi görüşlerini açıklayan Nihat Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın geçtiğimiz günlerde Doğu illerinde yaptığı geziye değinerek, "ya sev ya terk et" manasına gelen sözlerine imalı yorumlar getirdi. İşte Nihat Genç"in ilginç açıklamalarından bazı bölümler:

BAŞBAKAN, ERGENEKON"DAN İÇERİ GİREBİLİR!
Başbakan"ın bu son "ya sev, ya terket" gibi hani yeni bir şeye girildi, boyuta girildi diye çok söyleniyor. O görülüyor, o gerçekten görülüyor. Çok yakında Tayyip Erdoğan Bey"i Ergenekon"dan içeri alabilirler! Belki de Ergenekon"un birinci sanığı Tayyip Erdoğan Bey çıkabilir.

ERDOĞAN, KÜRT SORUNU DERKEN...
Bundan 2-3 sene önce Diyarbakır"a gitti Tayyip Erdoğan Bey, danışmanları götürdü onu. Hatırlarsınız, orada "Kürt sorununu tanıyorum" dedi. Bunu söyledi, daha doğrusu söylettirdiler. Bana sorarsanız o günlerde Tayyip Erdoğan ve çevresi, ismi geçen insanlar "Kürt sorunu" derken, Güneydoğu"daki bir takım sosyal sorunlar, bölgeler arası dengesizlik, oranın gelişmemiş oluşu. Sanayileşmemiş oluşu, dil sorunu. üniversite sorunu hani bir kültür sorunu olarak bunları ifade ettiler. İddia ederim Sayın Başbakanımız "Kürt sorunu" derken, bir federasyonu ya da bir anayasal vatandaşlık gibi üretilmiş bu projelerin masaya yatırılması olduğunu bilmiyordu. Şimdi şimdi öğrendi. Asker onlara brifing verdi, ya da işte hem bu DTP partisi hem de onların NTV"deki, PKK sözcüsü olarak NTV"de konuşan profesörler bunu açıkladılar. Ne zaman açıkladılar, geçtiğimiz günlerde iki tane projemiz var dediler. Bir tanesi federasyona giden bir proje özerklikler bilmem ne... Bir tanesi de anayasal vatandaşlık dedikleri anayasanın Türk-Kürt ismi geçerek Türkiye"nin tapusunun ortaklaştırılması. Tabi bunlar çok feci şeylerdir. Türkiye"nin geldiği çok feci yeri gösterir.

ERDOĞAN SEÇİM TAKTİĞİ YAPMIYOR
Bu ülkenin siyasal bütünlüğü, ulusal yapısı yeniden AKP"nin gündemine gelmiştir. Sadece Sayın Başbakanımız değil, AKP"nin diğer sözcüleri de bunu çok yüksek bir vurguyla yapmaktadır. Ben bunun yerel seçimlere yönelik olduğunu düşünmüyorum. Bunların muhatap oldukları siyasetin ne olduğunu şimdi anladıklarını...

ERDOĞAN TEZGAHI GÖRDÜ
Etnik siyasetten Türkiye"nin alacağı yol yoktur. Etnik siyaset bu ülkeye yapılmış büyük bir iç savaş girişimidir. Avrupa"nın tezidir. Avrupa Parlamentosu ve Amerika bu tezgahı, bu operasyonu 30 yıldan beri gündeme koymuştur. Erdoğan bu tezgahı gördü.

BU İNSANLAR MEHMET AKİF"LE BÜYÜMÜŞ İNSANLAR
Bu insanlar nereden bakarsan, diyelim ki Milli Görüş"ten geliyorlar. Bu insanlar Fatih diyen, Kanuni diyen insanlar. Atam, dedem, neslim diyen insanlar. Hepsini bırak bu insanlar Mehmet Akif"le büyümüş insanlar.

LİBERAL DÜŞÜNEN YAZARLARA ÇATTI
Bunlara kapılarını açan, bunları adam yerine koyan, bunları yazar yapan Özal"lar utansın, Tansu Çiller"ler utansın, bunları maaşlayan Tayyip Erdoğan"lar utansın. Utansın bunlar. Liberalmiş, ne liberali! Hürriyetlerden yanaymış özgürlüklerden yanaymış. Yok böyle bir şey.

Televizyon Gazetesi