Görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında Clinton, ''Amerikan ve Türk ekipleri arasında notlarımızı paylaştık ve ortak bir operasyonel resim ortaya koymak istedik. Suriyeli isyancılara yardım amacıyla uçuşa kapalı bölgeler ya da tampon bölgeler oluşturulması gibi önlemleri değerlendirdik'' dedi. Clinton daha sonra Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi.Görüşmenin başında Başbakan Erdoğan, Clinton'ın 'Nasılsınız?' sorusuna ingilizce cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Cliton'u kabul etti. Saat 14.50'de başlayan görüşme basına kapalı gerçekleşti ve yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşme sürerken Başbakanlık tarafından basın mensuplarına Erdoğan - Clinton görüşmesinin görüntüleri dağıtıldı. Görüntülerde ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Başbakan Erdoğan'a 'Nasılsınız?' diye soruyor. Erdoğan, İngilizce olarak 'İyiyim' diye cevap veriyor. Sohbet daha sonra tercüman aracılığıyla devam etti.

Görüntülerde Clinton, 'Çok kısa zamanda dünyayı gezdim diyebilirim' diyor. Clinton, İstanbul ziyaretini en sona sakladığını söyleyerek 'En iyisini en sonuna getirdik' ifadesini kullanıyor. Ardından Erdoğan ve Clinton tokalaşıyor. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

CLINTON'IN KONVOYUNUN ÖNÜNE ATLADI

Clinton'un konvoyunun ofisten çıkışı sırasında ise bir kişi kendini konvoyun önüne atarak "Müslümanları öldürme, milletimi tehdit etme" diye bağırdı. Bu sırada çevrede güvenliği sağlayan çevik kuvvet, konvoyun önüne atlayan kişiye müdahale etti.