Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kendisini eleştirenlere, farklı ses çıkartanlara karşı hoşgörüsüzlüğü, artık uluslararası basında da kabul gören bir olgu olarak görülebilir

Herkes Başbakan"ın hoşgörüsüzlüğünün basında daha çok Doğan Grubu"ndaki köşe yazarlarına yöneldiğini zannederken, meğer hükümete destek veren çizgideki köşe yazarları arasında da Başbakan"ın hoşgörü eksikliğinden mağdur olan, ancak bunu saklayan önemli kalemşörler varmış.
Ve meğer Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru da Başbakan"ın hoşgörüsüzlüğünün mağdurları arasındaymış. Koru, bu mağduriyetini geçenlerde köşesinde açıkladı ve AKP için “büyü bozuldu” dediği yazısında bakın neler yazdı:
“Geçmişte tavsiyelerimiz husumet eseri sayılabildi. Öyle sayıldığı için böyle oldu diyecek değilim, ama bundan böyle daha fazla hoşgörüye hakkımız olduğunu sanıyorum...”
Belli ki, Koru"nun tavsiyeleri Başbakan cenahında husumet eseri sayılmış ve yazar bundan duyduğu hayal kırıklığını bugüne dek hep baskılamış. Koru"nun bu konudaki hissiyatını kamuoyuyla paylaşması için meğer 29 Mart seçiminde AKP"nin gerilemesi gerekiyormuş.

MİLLİYET