Yıllarca bebek özlemiyle tutuşan Çelik Ailesi, banka kredisiyle yaptıkları tüp bebek tedavisiyle 3"üncü denemede üçüz sahibi oldu. Mutluluklarına yoksulluğun kara gölgesi düşünce asgari ücretle çalışan baba Bekir Çelik, her çiftten 3 çocuk isteyen Başbakan Erdoğan"dan mektupla yardım istedi ama...

İstanbul"da yaşayan Yeter-Bekir Çelik çifti, 16 yıl önce dünya evine girdi. Bir işyerinde asgari ücretle çalışan Bekir Çelik, evliliklerinin üçüncü yılında tüberküloz hastalığına yakalandı. Çelik"in tedavisi bittikten sonra aile çocuk sahibi olmak istedi. Fakat uzunca bir süre geçtikten sonra çocukları olmayınca Çelik çifti doktora gitti. Doktorlar çifte ancak tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceklerini söyledi. Zar zor geçinen çift iki deneme yaptı, çocukları olmadı. Çift bu kez bankadan 5 bin TL kredi çekerek 3. tüp bebek denemesini yaptı. Bu denemede başarılı sonuç alan aile bebeklerinin üçüz olacağını öğrenince kısa süreli bir şok yaşadı.

Maddi durumları iyi olmayan aile, çocuklarının 6 aylık dünyaya gelmesi üzerine çıkmaza girdi. 2"si kız 1"i erkek bebek 2 ay hastanede kalınca aile hastane masrafları yüzünden, eve gidip gelecek para dahi bulamamaya başladı. Komşuların yardımıyla evlerine çıkan Çelik çifti Asi, Rüzgar ve Asmin ismini verdikleri bebeklerine mama almakta zorlanınca baba Bekir Çelik, son çare olarak nikah törenlerine katıldığı her çiftten 3 çocuk isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a mektup gönderdi.

"Size yardım edemeyiz"

Çelik çifti Başbakan Erdoğan"dan yanıt beklerken İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"den yanıt geldi. Başbakanlık İletişim Merkezi, mektubu Sosyal Hizmetler"e yönlendirmişti. Sosyal Hizmetler de üçüzlerin babası Bekir Çelik"i arayıp, “Sizin sigortanız var. Dolayısıyla yapabileceğimiz bir şey yok” dedi. Bir işyerinde aldığı 650 TL aylık maaşın 400"ünü kiraya veren, geriye kalanla da geçinmeye çalışan çaresiz baba Çelik, bankaya olan borcunu ödeyemeyince şimdi de evlerine haciz gelme tehlikesi doğdu.

"Bir biberon bile alamadım"

İçinde bulundukları zor durumu anlatan anne Yeter Çelik, çocuklarını çok sevdiğini ancak onlara bakmakta zorlandığı için çok üzgün olduğunu belirterek, “Bebeklerim şu anda 9 aylıklar ama 2 yaşına kadar kontrolleri ve tedavileri devam edecek. Başbakanımıza da mektup yazdım ama sonuç alamadım. Kredi borçları nedeniyle şu ana kadar çocuklarıma bir biberon bile alamadım. Bunun burukluğunu yaşıyorum” dedi.