DİYARBAKIRSPOR"DA Ziya Doğan şoku yaşanıyor. Antalya"da takımı kampa götüren Doğan"ın aslında 4 Ocak"ta sözleşmesini feshettiği ortaya çıktı. Takımı "korsan" olarak çalıştıran Doğan, Lig TV"de katıldığı Futbol Gündemi"nde ise bu durum ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın katıldığı yardım gecesi ile ilgili şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“PARASINI alamayan birçok oyuncu takımdan ayrıldı. İki yabancımız Espinoza ve Mendoza kampa gelmedi. Gelmeyecekler de.. Futbolculara kulübün acil ödemesi gereken 3.5 milyon TL borcu var. Sezon başından beri 1.5 milyon ancak ödenmiştir.. Hatta birçok oyuncumuz parasını alamadı. Aralık ayı sonu dediler olmadı. 2 Ocak"a söz verdiler, yine sonuç çıkmadı. 4 Ocak"ta da sözler yerine gelmedi.. Ben de yasal hakkımı korumak için TFF"ye başvurdum ve sözleşmem feshedildi. Ancak yönetim para sorununu çözerse 1.5 yıllık yeni sözleşme yapacağız. Bu sorunu aşmak kolay ama öncelikle sözlerin tutulmasını bekliyorum.

"5 MİLYON TL SÖZ VERİLDİ"

BİZİ 30 yaş üstünde çok oyuncu alıyorsunuz diye eleştiriyorlar. Verin parayı genç alalım. Sayın Başbakanımızın"ın katıldığı geçede 5 milyon TL yardım sözü verildi. Şu ana kadar 2 milyon TL toplandı. Yöneticiler Ankara"da verilen sözleri nakite çeviriyor. Para toplanırsa sorun çözülecek.”

SÜMER: YENİ İMZA ATACAK

DOĞAN"IN sözleşmesi ile ilgili Başkan Çetin Sümer , “Ziya Doğan ile çok uzun süreli çalışacağız. Sözleşmesini fesh ettiği doğrudur ama biz onunla görüşerek, kontratını 1.5 yıla çıkaracağız. Bu konuda herkes sakin olsun, hocamızı bırakmayı düşünmüyoruz. Biz de istifa etmiyoruz” şeklinde konuştu. /vatan