MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde terör örgütü üyelerine af getirme girişimi olarak yorumlanan sözleriyle ilgili olarak, Başbakan'ın ateşle oynadığını söyledi.
BU YASANIN TEK BİR ANLAMI VAR
Bahçeli, "Başbakan'ın dağdaki teröristlere silah bırakarak şehirlere ve siyasete davetinin tek bir siyasi ve hukuki anlamı vardır. Bu da hainlerin af edilmesi ve yaptıklarının yanlarına kâr kalmasıdır. Başbakan ateşle oynamaktan vazgeçmeli ve artık kendisine dönmelidir" dedi.
Bahçeli, "Çok açık söylüyorum ki, makamı ve mevkii ne olursa olsun bunu yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye artık bu tehdit karşısında bir yol ayrımına gelmiştir. Ya bu ihanet çetesi Türk milletinin yaşama azimini ve iradesini kırarak, ülkeyi kanlı bir bölünme ve çatışma suretine sokacaktır ya da Türkiye Cumhuriyeti uyanan milletimizin desteğiyle bu saldırılara gereken cevabı vererek, ihanetin önce belini kıracak sonra kökünü kazıyacaktır. " şeklinde konuştu.

Bahçeli, Başbakan'ın bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini ifade ederek "Bizzat Başbakan'ın öncülük yaptığı projeyle Türkiye'lilik adıyla Türk milletinin kardeşliği tartışmaya açılmıştır. Demokratik Cumhuriyet önerisiyle İmralı canisinin sözcülüğü yapılmıştır. Kürt tanımıyla bölücü teröristler okşanmıştır. Mozaik, alt kimlik gibi kavramlarla ayrışmanın önü açılmıştır. Önce belediyeleri ele geçiren, sonra meclise gelen bölücüler iktidar tarafından himaye edilmiştir." dedi.

BAHÇELİ'NİN PKK ÇÖZÜMÜ
Türkiye'ye ihanet eden her kademedeki PKK milatanları için tek bir çıkış yolunun terör eylemlerine koşulsuz olarak derhal son vermek, silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim olmak olduğunu dile getiren Bahçeli, bunun dışındaki her yöntem devletin teröre teslim olması ve teröristlerin önünde diz çökmesi anlamına gelecektir" dedi.
Kaynak: Cihan