Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'nin başarısızlığının masaya yatırılması gerektiğini söyledi.
Erdoğan, "Nerede ne tür eksikliğimiz var, bunların değerlendirmesini yapacağız. Ve bundan sonraki olimpiyatlara ona göre şimdiden hazırlanmaya başlayacağız." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Kartal'da yaptırılan Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi ile 120 köye 120 parkın toplu açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mahmut Özgener, Galatasaaray Başkanı Adnan Polat Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, çok sayıda milletvekili ve spor camiasından isim katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin Pekin Olimpiyatları'ndaki başarısızlığından yakınarak, bu başarısızlıkta başta kendisi de olmak üzere herkesin payı bulunduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, "Özellikle, şu son olimpiyatlarda, gerçekten bizlere yakışmayan bir neticenin çıkmış olması, şöyle kulahımızı önümüze koyup tekrar düşünmemizi gerektiriyor. Nasıl tedbirler alacağız ki, Türkiye de dünyada alması gereken başarılı neticeleri alsın ve ismini nasıl ki Avrupa Şampiyonası'nda futbolda bir üçüncülükle dünyaya duyurduysa, aynı şekilde topladığı madalyalarla dünyaya ismini duyursun. 70 milyonluk bir Türkiye ve buradan madalyaları toparlayamayan bir anlayış. Burada başta kendimi de sorumlu tutuyorum onu da çok açık olarak söyleyeyim. Ama oturup bunun değerlendirmesini yapacağız. Ve bundan sonraki olimpiyatlara ona göre şimdiden hazırlanmaya başlayacağız." diye konuştu.

Klüp başkanları ile belediye başkanlarına da çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, dayanışma içerisinde gençlere spor imkanının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, "Başarıya inanacağız, ahlakı trübünlerde hakim kılacağız. Atatürk'ün dediği gibi sporcu olanın ahlaklısını yetiştireceğiz." şeklinde konuştu.

ABD'de spor çalışmalarını gözlemlediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, orada sporun bir hayli yaygın olduğunu bu anlayışın Türkiye'de uygulanması gerektiğini söyledi.

Hasan Doğan'ın başkan seçildiği sürüce de değinen Başbakan Erdoğan, "Hasan Doğan aday olunca eşi Aysel Doğan benden eşini adaylıktan vazgeçirmemi istedi. Ben de bütün klüpler istiyor artık bir fedakarlık yapacaksınız bu adımı atacağız dedim, onlar fedakarlık yaptı iyi de oldu. Önemli başarılar elde edildi." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Yeni yönetim seçildi aynı kadro inşaallah kurumsallaşmayı tüm Türkiye'de yaygınlaştıracak." dedi.