Zirveye çıkmak kadar, zirvede kalmanın önemli olduğunu kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, başarısızlığın sebeplerinin araştırılacağını ve hatası olanlara gerekli uyarıların yapılacağını söyledi.
Dün açıklanan üniversite sınavları sonuçları Aydın"ı üzdü. Yıllardır üniversite sınavlarında yakaladığı başarılarla adından söz ettiren ve Aydın bu yıl Türkçe-Matematik alanında 8., Matematik Fen alanında 12. ve Türkçe Sosyal alanında 7. oldu. Geçtiğimiz yıl bireysel bazda da Türkiye birincisi çıkaran Aydın il bazında da eşit ağırlık ve 145 barajı geçmede Türkiye 1.si olurken, Sözel 1 puan türünde ise 2. olmuştu. Bu yıl sadece Aydın Fen Lisesi öğrencisi Ege Coşkun"un Y-MF-1, Y- MF-2, Y- MF-3, Y- MF-4 puan türlerinde Türkiye 3.sü, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye 4.sü olmasıyla yetinildi.
Aydın"da ortaya çıkan bu tabloyu Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, diğer illerde sınava giren öğrenci sayısının azlığına bağlarken, Vali Hüseyin Avni Coş, başarısızlığın sebeplerinin araştırılarak tespit edileceğini söyledi.
Üniversite sınavında Türkiye 3. olan öğrenciyle birlikte Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"u ziyaret eden Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, gazetecilerin soruları üzerine Aydın"ın bu yılki başarısızlığını Aydın"ın önüne geçen illerden sınava giren öğrenci sayısına bağladı. Başarısızlıkta her dersten öğrencilerin ayrı ayrı sınava girmesinin de etkisi olduğunu öne süren Dindar, “Aydın bana göre yine başarılıdır. Yine ilk ondayız. Fakat bu yıl dereceye giren illere baktığımızda sınava giren öğrenci sayıları bizden daha az. Bizde 12 bin kişi sınava girerken, onlarda biner kişi anca sınava girmiş. Bu Aydın"ın başarısının düşmesinde etkili oldu” dedi.

SORUMLULARA GEREKLİ UYARILAR YAPILACAK
Aydın"daki başarısızlığın bireysel bir hata olmadığını dile getiren Vali Hüseyin Avni Coş, sorunun kitlesel oluğunu söyledi. Sorunun çözümü içinde hatayı il genelinde arayacaklarını kaydeden Vali Coş, “Aydın"ın adını hangi sektörde ön planda taşıyorsak, o sektöre dört elle sarılmamız gerekmektedir. Aydın eğitimde zirveyi yakalamış marka bir isimdir. Fakat bu yıl üniversite sınavlarında olumsuz bir sonuç aldık. Bunun sebepleriyle ilgili detaylı bir araştırma yapacağız. Buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda gerekli tedbirleri alacağız. Başarısızlıkta eksikliği, hatası görülen okul ve yöneticileri gerekli uyarılarda bulunacağız. Zirveye çıkmak kadar orada kalmakta önemlidir” şeklinde konuştu.
Ziyarette konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, Üniversite sınavında Türkiye 3.sü olan Ege Coşkun"a Cumhuriyet altını hediye etti. iha