Bulgaristan Sağlık Bakanı Anna Mariya Borisova'nın görevinden istifa ettiği bildirildi.

Hükümet Basın Merkezinin açıklamasında, Borisova'nın istifasının Başbakan Boyko Borisov tarafından kabul edildiği belirtildi.

Başbakan Borisov, bugün sabah saatlerinde düzenlenen bir basın toplantısında Sağlık Bakanı Borisova'nın istifasının istenmediğini ve konunun görüşülmediğini söylemişti.

Anna Mariya Borisova ise Focus adlı bir haber ajansına yaptığı açıklamada, "Her bakan istifa dilekçesini daima cebinde taşır. Bayan olarak cebim olmadığı için istifa dilekçemi çantamda taşıyordum" diye konuştu.

Bu arada parlamentoda ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP), üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ile (DPS-HÖH) hükümetin sağlık politikası konusunda vermeyi düşündüğü gensoru önergesiyle ilgili görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Bulgaristan hükümetinin özellikle sağlık sektörü alanındaki çalışmalarında ve yürüttüğü reformlarında başarısız olduğunu iddia eden BSP ve HÖH gensoru önergesi için sendikalardan da destek arıyor.

Anna Mariya Borisova Sağlık Bakanlığı görevine, yolsuzluk olaylarına karıştığı gerekçesiyle 4 ay önce istifaya zorlanan Bojidar Nanev'in yerine getirilmişti.

A.A.