Aydın Valisi Mustafa Malay Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavında 100 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Aydınlı 3 öğrenciyi Valilik toplantı salonun da kabul ederek kalem ve altın hediye etti.
Vali yardımcısı Alp Arslanargun, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve öğrenci ailelerinin katıldığı ziyaret de OKS"de100 sorunun tamamını doğru cevaplandırarak Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 puanla Türkiye genelinde 97 öğrenci ile birinciliği paylaşan Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencisi Erhan Çağrıcı ve 100 sorunun tamamını doğru cevaplamalarına rağmen ilköğretim başarı puanlarındaki küçük yüzdelik dilimlerden dolayı Türkiye genelindeki 97 birinci arasına giremeyerek 214"ncü olan Söke Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi Harun Karabay ve 235"nci olan Söke Sıdıka İlköğretim Okulu öğrencisi Refik Behlül Çay"ı Vali Mustafa Malay Valilik toplantı salonun da kabul etti.
Bu yıl son kez yapılan OKS sınavında Aydınlı 3 öğrencilerinin 100 sorunun tamamını doğru cevaplandırarak 500 tam puan aldıklarının hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, “Sıralamada doğal olarak ilköğretim başarı puanı da kullanıldı. Bu hesaplamalardaki küçük yüzdelik dilimlerden dolayı Söke"den iki öğrencimiz Türkiye genelindeki birinciler arasında yer almamasına rağmen onlar bizim gönlümüzün birincileri oldular. Bu yıl yapılan sınavda İl olarak 20 puanlık bir artış göstererek 282 puana çıkarak 14.ncü sırada yer aldık “dedi.
Vali Mustafa Malay da öğrencilerin gösterdikleri başarısın da emeği geçen ailelerini, öğretmenlerini ve dershanelerini kutlayarak “Bu öğrencilerimizi kutluyorum soruların tamamını doğru cevaplandırdılar. Benim öğrenciliğim de pek çok birinciliklerim var ama hiçbir sınav da 100 sorunun tamamını doğru yanıtlamadım. Bu başarı her babayiğidin harcı değil. Bu öğrencilerimizi Aydındaki bütün öğrenciler örnek almalı, bütün okullarımız bu çocukların başarısını ilan şeklinde öğrencilerine göstermeli. Gelecek de büyük projelere imza atacak olan gençlerimiz işte bunlar” diye konuştu. Ziyaretin sonun da Vali Mustafa Malay başarılı öğrencilere kalem ve altın hediye etti.