Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Mustafa Baştuğ ve AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan; AYTO Toplantı Salonu"nda düzenlenen törenle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavında Türkiye sıralamasında ilk 100 arasına giren 8 Aydınlı öğrenci ve ailelerini kabul ederek öğrencilere çeyrek altın ve kitap hediye ettiler.
Gençlerin üniversite eğitimlerinde iş bulabilecekleri bölümleri seçmelerinin önemine değinen AYTO Mustafa Baştuğ, “Aydın Ticaret Odası olarak eğitime büyük önem veriyoruz.Odamızın birde İlköğretim okulu var. Geçen senede başarılı öğrencilerimizi ödüllendirdik. Ben öğrencilerimizin tercihlerini yaparken bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği"nin kurduğu Türkiye Ekonomi Üniversitesini de göz ardı etmemelerini isterim” dedi.
AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan da Türkiye"de 1 milyon 400 bin iş adamı olduğunun altını çizerek, “Öğrenci Seçme sınavına giren öğrenci sayısı da 1 Milyon 600 bin yani sayılar birbirine yakın. Aydın 8 öğrenci ile Türkiye"de ÖSS"de ilk 100 arasına girerken, biz Aydınlı iş adamları olarak ilk 500 firma arasına sadece iki firma sokabildik. Yani siz bizlerden daha başarılısınız. Bizim sizlerden öğrenmemiz gereken dersler var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ ve AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan başarılı öğrencilere hediyelerini verip aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.