Süper Lig'de geçtiğimiz hafta aldığı Galatasaray mağlubiyeti sonrası sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor'da yönetim hoca tartışmalarını, 'Şimdilik' kaydıyla rafa kaldırdı. Cuma günü Kayserispor'la oynanacak olan kritik maçı düşünmeye başlayan bordo - mavili takımda Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında çok iyi oynamasalar da mağlubiyeti hak edecek bir futbol ortaya koymadıklarını söyledi. Hacısalihoğlu, maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nun kritik hataları olduğunu da vurgulayarak, "Hakem maçın sonucunu etkileyecek hatalar yaptı. Ancak Trabzonspor her şeye rağmen bu maçta mağlup olmamalıydı. Takımın daha iyi oynaması, yüreğini ve kazanma azmini sahaya daha iyi koyması gerekirdi. Bu anlamda Galatasaray mağlubiyetini yalnızca hakem hatalarına bağlamadan, hakem hatalarının da etkili olduğu bir maç şeklinde değerlendirmek gerekir" diye konuştu.

Maç sonunda Teknik Direktör Hugo Broos'un tartışılmasını da değerlendiren Hacısalihoğlu, "Maç neticesi kötü olunca her zaman bu türlü değerlendirme yapılır. Sonunda Trabzonspor'un kaybetmemesi gereken bir maçtı. Ortada kazanılmayan bir maç var ve bunda hoca da dahil olmak üzere hepimizin eksikleri olabilir. Ancak ligin henüz dört de birlik bölümü tamamlandı. Daha çok maç var. 3 puanlık sisteme göre bu puan farkı kapanmaz değil" dedi.

"12 PUAN ÇOK ÖNEMLİ BİR FARK"
Trabzonspor'un hedefinin her zaman zirvede yer almak olduğunu da vurgulayan Hacısalihoğlu, "Ligi zirvede veya zirveye yakın bir yerde bitirmek, ayrıca Avrupa kupalarına katılmak ve Türkiye Kupası'nı kazanmak bizim hedeflerimizdendir. Şu anda ligde liderle aramızda bulunan 12 puanlık fark çok önemli. Ligde bizim önümüzde bir çok takım olduğunu da düşünürsek, ortada dikkate alınması ve önemsenmesi gereken bir durum var. Trabzonspor gerçek gücünü ve futbolunu sahaya yansıtırsa ligi daha iyi konumda tamamlayabilir. Tabi ki üstteki takımların performansları ve lehlerine veya aleyhlerine olacak hakem hataları da bunda önemli rol oynayacaktır" şeklinde konuştu.

"BROOS ANTRENÖRLÜĞE BUGÜN BAŞLAMADI"
Hacısalihoğlu, "Broos'u yeterli görüyor musunuz" şeklindeki bir soruya ise, "Broos o anlamda yeterliliği, yetersizliği tartışılmayacak bir hoca. Bugün antrenörlüğe başlamadı. Belçika gibi Avrupa futbolunda önemli bir ülkede uzun yıllar şampiyon olan takımları çalıştırdı ve şampiyon yaptı. Ancak bu yıl lige başlarken ki hedefimiz ile şu andaki durumumuzu karşılaştırırsak, başarılı olmadığımız bir sezon geçirdiğimiz aşikar. O nedenle hoca kim olursa olsun tartışılması normal. Fakat yönetim olarak biz kısa vadeli hoca anlaşmaları yapmayacağımız için Trabzonspor'un büyüklüğüne yakışır bir şekilde bu konuyu daha sağlıklı değerlendireceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla şu anda bir hoca tasarrufumuz yok" şeklinde cevap verdi.

Geçtiğimiz sezon geride kalan 9 hafta sonunda Trabzonspor'un 20 puanla lider olduğu hatırlatılması üzerine ise Hacısalihoğlu şöyle konuştu: "Elimizdeki mevcut kadronun çok daha iyi futbol oynaması, çok daha başarılı olmasının yanında puanının fazla olması gerekirdi. Bunu bizim değerlendirdiğimiz gibi hoca da geçmişe bakıp bir değerlendirme yapıyordur. Bu sezon çok iyi futbol oynamayan, zaman zamanda şansızlığa uğrayan, beceriksizce goller kaçıran bir ekip var. Ama takımın toparlanacağını, düzeleceğini ve bu dönemin kötü bir dönem olarak geride kalacağını düşünüyorum."

Hacısalihoğlu, Cuma günü oynanacak Kayserispor maçından güzel bir sonuçla ayrılmak istediklerini belirterek, "Kayserispor karşısında geçmişteki hatalarımızı unutturacak bir futbol ortaya koyarak başarıyla sahadan ayrılmak istiyoruz" dedi./fanatik