Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şampiyonlar Ligi"nde alın teriyle başarılı olduklarını ifade ederek, “Geldiğimiz nokta tesadüf değil” dedi.
FB TV"de Yasir Kaya"nın sunduğu “Zico ile teknik analiz” programında konuşan Brezilyalı hoca, “Oynadığımız bütün rakipleri yendik. Buna Chelsea de dahil. Chelsea"yi yenen tek takımız. Şampiyonlar Ligi"nde tecrübe, kendimize güven ve diğer takımların saygısını kazandık. Son maçta biraz daha oynayabilseydik, şans yanımızda olsaydı yarı finalde olurduk. Çalışmalarımıza devam ederek başarıları yakalayabileceğimize inanıyorum. Kulüp için yatırımlarını en iyi şekilde yapmaya çalışan başkan ve yönetimimiz var. Bu başarıları getiren oyuncuları elimizde tutup, bunun üzerine alacağımız yeni oyuncularla önümüzdeki sezon da Şampiyonlar Ligi"ne başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

Kontenjanı eleştirdi
Zico, Avrupa"daki takımlarla eşit şartlarda mücadele etmeleri için yabancı kısıtlamasının olmaması gerektiğini, bu özgürlüğü bulunmayan takımların, belirli noktadan sonra etkilendiğini kaydetti.
Ankaraspor"un, son 5 haftada bir çıkış yakaladığını anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, “Bize karşı da serilerini devam ettirmek isteyeceklerdir. Şampiyonluk istiyorsak, kesinlikle galibiyetle ayrılmamız lazım” diye konuştu.
Zico, takımdaki birçok oyuncunun sarı kart sınırında olduğunun hatırlatılması üzerine, “Sarı kart cezalıları veya sakatlıklar her zaman olabilir. Önemli olan bunların basit bir şekilde karşımıza çıkmamasıdır. Kafamızda sadece futbol olduğu sürece, pozisyon gereği sarı kart görebilirsiniz, önemli değil” karşılığını verdi.