Halil Başaran Yeşil ve mavinin birleştiği Akbük"ün sorunlarıyla birlikte büyümeye devam ettiğini belirterek “ Korkumuz şu ki;bu güzel beldemizin kısa bir süre sonra bir Kuşadası, bir Bodrum olmasıdır.Beldemiz bu plansız büyümenin üstesinden ancak planlı ve programlı bir yönetim anlayışıyla gelebilir.Bu yönetim anlayışı da ben de ve ekibimde mevcuttur. Alt yapı ve kanalizasyon ,deniz kirliliği,su sıkıntısı,çevre kirliliği,çarpık yapılaşma,orman ve ağaç katliamı başlıca sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. En önemlisi ise beldemizde yaşayan halkımızın sosyal ve kültürel yaşam alanlarının yetersiz yada hiç olmayışı , Akbük"de yaşayan çok değerli kişiliklerin ve beyin gücünün yerel yönetimlere katılamayışı gibi eksikliklerin beldemizi olumsuz etkilediğini biliyoruz.Beldemizin, bu sorunların üstesinden gelecek çok ciddi manada değişime ve gelişime ihtiyacı vardır.Bu değişimi ve gelişmeyi sağlayacak projelerimiz mevcuttur.yeni projeler üretmeye de devam edeceğiz.” dedi.
MHP Akbük Belediye Başkan Adayı Halil Başaran Belde sınırları içerisinde yer alan Saplıada ve Kumkent"in Akbük"ün girişi olmasına rağmen Akbük"ten tecrit edilmiş durumda olduklarını vurgulayarak “Hele bu tecrit kış aylarında daha çok belirginleşir.Buraların canlanması sadece yaz aylarında değil yılın her ayında olmalı. Bu tür yerlerin daha aktif hale getirilmesi için hazırladığımız projeler var. Göreve geldiğimizde bu projeleri hayata geçireceğiz. Kumkent ve Kerem sitesi arasındaki sahil, plajlar sahili olacak.Sitelerden plajlara geçişler taşıt trafiği tehlikesi olmadan sağlanacak.bunu gibi birçok sorun ve çözüm yollarını içeren projelerimiz mevcut olup zamanı geldiğinde bunları halkımızla paylaşacağız“ diye konuştu.
Sorunların çözümü noktasındaki Akbük halkıyla katılımcı bir yönetim oluşturmayı hedeflediğini kaydeden Başaran, şunları söyledi: “ Sorunların ortasında yer alan Akbüklüler çözüm noktasında da yer alarak beldelerinin gelişmesi için her türlü katkıyı sağlayacaklarından şüphem yok Bu nedenle ki çalışmalarımıza katkıda bulunmak isteyen değerli Akbük halkı vereceğimiz telefonlardan bize ulaşabilir.İri olalım,diri olalım,bir olalım el ele vererek yeşil beldemizi çağdaş bir turizm beldesi yapalım“