Bahçeşehir"deki evine 300 metre kala trafik kazası geçiren ve önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Başar Erdoğdu (19) dört kişiye hayat verdi.
Bahçeşehir"de 11 Ocak akşamı arabasıyla elektrik direğine çarpan Erdoğdu"nun yaşam mücadelesi sekiz gün sürdü. Ailesi, önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Başar"ın organlarını bağışladı.
Anne Alev Damar, Eşime organlarımı bağışlamayı vasiyet etmiştim ama çocuklarım için bu kararı vereceğimi düşünmemiştim. Doktorlar oğlumun organlarını bağışlayıp bağışlamayacağını sorunca hiç düşünmeden karar verdim. Sonuçta acımız içimizde olsa da hayat devam ediyor. Organ nakli karaborsadan çıkarılmalı. Pek çok kişi yurtdışında organ arayışına giriyor” diye konuştu. Damar, oğlunun organlarının nakledildiği hastaları da tanımak istediğini dile getirerek, “Başar çok özel, çok başka bir çocuktu. Onun yaşattığı kişileri de tanımak isterim” dedi.
Başar"ın kalbi, Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde, karaciğeri ve böbrekleri ise İstanbul Tıp Fakültesi"nde organ bekleyen hastalara takıldı.
Erdoğdu"dan alınan kalbin nakledildiği 42 yaşındaki Mücessem Alpay"ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Dört çocuk annesi Alpay"ın dört yıldır kalp yetmezliği nedeniyle nakil beklediğini söyleyen eşi Nevzat Alpay, “Bize bu mutluluğu yaşatan aileyi tanımak isteriz. Herkesin organ bağışı konusunda duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu. Erdoğdu"nun karaciğeri ise bir yıldır nakil bekleme listesinde bulunan Leyla Acar"a (48) nakledildi.
Başar Erdoğdu için dün Ataköy 5. Kısım Camii"nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine gencin babası Hulusi Erdoğdu, annesi Alev Damar ile çok sayıda aile yakını ve arkadaşları katıldı. Oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döken acılı anne, oğlu için kılınan cenaze namazında ön sırada saf tuttu. Cenaze namazının ardından Erdoğdu"nun cenazesi, Kanarya Mezarlığı"nda toprağa verildi.


MİLLİYET