Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında dev maçta Medipol Başakşehir konuk ettiği lider Beşiktaş'ı 3-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Mücadeleye Başakşehir ekip oldukça baskılı başladı. 7. dakikada Mossoro'nun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, Marcelo'yu çalımladıktan sonra yerden şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Bu golden 5 dakika sonra Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Edin Visca, arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Adebayor'u gördü. Togolu golcü gelişine çektiği şutla topu filelerle buluşturdu: 2-0.

18. dakikada 19 yaşındaki genç yıldız Cengiz Ünder bir kez daha çıktı sahneye. Altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Cengiz Ünder, kaleye açısı dar olmasına rağmen şutunu çekti. Kaleci Fabri'nin müdahalesine rağmen top Beşiktaş ağları ile buluştu: 3-0.

İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda her iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş'ta sakatlanan Atiba yerini Tolgay'a bırakırken, Tosic gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş; Aboubakar ve Demba Ba'yı da sahaya sürdü. 87. dakikada Senegalli golcü Demba Ba farkı 2'ye indirse de kalan dakikalarda sonuç değişmedi.

Şampiyonluk yolundaki kritik mücadele 3-1 Başakşehir'in üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonucun ardından Başakşehir 60 puana yükseldi ve 64 puanlı lider Beşiktaş ile arasındaki farkı 4'e indirdi. Öte yandan Beşiktaş ligde 8 hafta sonra kaybetti.

Ligin 30. haftasıda Beşiktaş derbi maçta Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da konuk edecek. Medipol Başakşehir ise deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında ikinci sıradaki Medipol Başakşehir ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada, siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, son lig mücadelesine göre üç değişiklik yaptı. Güneş, 28. haftadaki Adanaspor maçında yedek başlattığı ancak ikinci yarıda görevlendirdiği Ricardo Quaresma ile Adriano Correia'yı Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Adriano'nun sol beke geçmesiyle Dusko Tosic de genelde görev aldığı stoper bölgesinde forma giydi. Adanaspor maçında savunmanın göbeğinde şans bulan Atınç Nukan ise bu sefer yedek olarak maça başladı.

TOLGAY ARSLAN YEDEK
Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan ve orta sahada hücumları organize eden Tolgay Arslan, 29. hafta maçında yedekler arasında yer aldı. Quaresma'nın ilk 11'e dönmesiyle Anderson Talisca da orta sahada hücuma dönük görev yerinde oynadı.

CENK 11'DE, ABOUBAKAR YEDEK
Siyah-beyazlı takımda cezası nedeniyle Adanaspor maçında görev alamayan Cenk Tosun, cezasını tamamlayarak Medipol Başakşehir karşısında saha çıktı. Şenol Güneş, geçen hafta ilk 11'de şans verdiği Aboubakar'ı yedek bırakırken, Cenk Tosun'u forvet hattına sürdü.

Siyah-beyazlılarda ayrıca Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Babel ilk 11'de görev aldı. Atınç, Aboubakar ve Tolgay'ın yanı sıra Tolga Zengin, Beck, Demba Ba ile Necip Uysal, Medipol Başakşehir maçında yedek soyundu. Teknik direktör Güneş; Gökhan İnler, Caner Erkin, Matej Mitrovic, Aras Özbiliz ve Ömer Şişmanoğlu'nu kadroda tercih etmedi.

VOLKAN BABACAN'A TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, kritik maçta kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı. Siyah-beyazlılar, kale arkası tribünündeki bölümü tamamen doldurdu. Taraftarlar, Medipol Başakşehir'in geçen hafta Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmanın ardından basın mensuplarıyla kavga eden turuncu-lacivertlilerin kalecisi Volkan Babacan aleyhine tezahürat yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar, "Volkan Babacan yumruk atsana" şeklinde tezahürat yaptı.

AVCI'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, cezalı ve sakat oyuncuları nedeniyle lider Beşiktaş karşısında zorunlu değişikliklere gitti. Turuncu-lacivertli takımda cezalı Yalçın Ayhan, Epureanu ve Ufuk Ceylan'ın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan yarı final ilk maçında burnu kırılan Mahmut Tekdemir, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Avcı, savunmanın göbeğinde yer alan Yalçın ve Epureanu'nun yokluğunda Attamah ve Bekir İrtegün'e, orta sahada görev yapan Mahmut Tekdemir'in yerine ise Holmen'e şans verdi.

BEKİR İRTEGÜN 85 GÜN SONRA SAHADA
Medipol Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu Bekir İrtegün, 85 gün sonra formasına kavuştu. Son olarak takımının Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında görev yapan Bekir, bu mücadelenin ardından kasığından ameliyat olmuş ve sahalardan uzak kalmıştı. Bu sezon ligde 6, kupada da 5 karşılaşmada forma giyen deneyimli oyuncu, Beşiktaş karşısında 12. resmi maçına çıktı.