İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren teknik takibin ardından, nisan ayında Fatih ve Bakırköy'deki 194 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonlarda Louis Vuitton, Burberry, Dolce Gabanna ve Fendi gibi markalara ait 19 bin taklit çanta, 49 bin 319 aksesuvar, 730 adet kaçak saat ve 5 milyon lira bulundu. Operasyonda Louis Vuitton'un emekli baş çantacısı olduğu söylenen, ancak bunu kabul etmeyen Yorgi Anastiyadis de yakalandı. Polis el koyduğu eşyaları, 9 kamyona yükleyip İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. İddiaya göre, üç ayrı gruptan oluşan şüpheliler, piyasa değeri ortalama 3 bin euro (7 bin 200 lira) olan çantaların taklitlerini ortalama 400 euroya (960 lira) satıyordu. 
 
ÖRGÜT SUÇU OLUŞMAMIŞ 
Taklit çanta operasyonuyla ilgili 3 ayrı iddianame hazırlandı. Kirkor Kıyıcı ve Yorgi Anastiyadis'le birlikte 34 kişi hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede sanıkların, taklit çanta, kemer, cüzdan gibi ürünleri örgüt halinde imal ederek toptan sattığı öne sürüldü. Kıyıcı'nın işyerlerine yapılacak aramaları, şüpheli polis Hüseyin Kısa'dan haber aldığı iddia edildi. İstanbul 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı karara bağlayan Hâkim Hasan Yalçıntaş ise, sanıklar hakkında örgüt kurma ve örgüte üye olma suçlarını oluşturabilecek yeterli, inandırıcı delil elde edilemediği kanatine vardı. Hâkim Yalçıntaş, sanıklardan 33'ünün "markalar kanununa muhalefet", polis Hüseyin Kısa'nın ise "görevi kötüye kullanma" suçunu işlediğini anlattı. Bu nedenle "örgüt" davasında, sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Günaydın Danon ve Murat Yasan'la birlikte 90 kişi hakkında, sahte imalat ve satış iddiasıyla açılan 17 yıla kadar hapis istemli iki dava ise aynı mahkemede sürüyor. 
 
DİNLEMEYE YAKALANMIŞTI 
Yorgi Anastiyadis, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve Louis Vuitton'da baş çantacı olarak veya diğer bir sıfatla hiçbir zaman çalışmadığını söylemişti. Teknik takiplerde Y. isimli müşterinin, çanta ustası Anastiyadis'i arayarak sarf ettiği "Rahmi Koç'un yakını Azize Taylan, aldığımız Chanel marka çantayı çok beğendi. İç astarı bile çok güzel olmuş. Teşekkür ederiz" sözleri kayıtlara geçmişti.