Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin Başkanı Mesut Barzani'nin sözcüsü Fuat Hüseyin, Kürt liderin terörist bir saldırıda yaralandığı bu yüzden yurt dışına gittiği yönünde Arap basınında çıkan haberleri yalanladı. Kürt liderin bir Avrupa ülkesine gittiği, buradan ABD'ye gideceği öne sürüldü.

Barzani'nin saldırıya uğradığı için tedavi amacıyla Kuzey Irak'tan ayrıldığına ilişkin Arap medyasında çıkan haberler üzerine sözcüsü Hüseyin, Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait "Kürdistan TV"ye açıklama yaptı. Bu haberlerin asılsız ve yalan olduğunu söyleyen Hüseyin, Başkan Mesut Barzani"nin sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Hüseyin, şöyle dedi:

“Sayın Başkan Mesut bundan 1.5 ay önce bu yurt dışı ziyarete karar vermişti. Ancak, Türkiye ile Irak ve Türkiye ile Kürdistan (Kuzey Irak) arasında yaşanan kriz yüzünden bunu erteledi. Ziyaret tamamen özel ve kişiseldir. Başkan yurt dışına yaptığı ziyareti tamamlar tamamlamaz dönecek. Kürt halkının düşmanları bu tür asılsız haberler yayınlayarak, Kürt halkı arasında huzursuzluk yaratmaya çalışmaktadır.''

AVRUPA'DA

Çeşitli Kürt internet siteleri Mesut Barzani'nin Kuzey Irak'tan ani bir kararla önceki gün ayrıldıktan sonra açıklanmayan bir Avrupa ülkesine giderek temaslarda bulunduğunu öne sürdü. PKK'ya yakınlığı ile tanınan Fırat Haber Ajansı, Barzani'nin Avrupa'daki temaslarını tamamladıktan sonra ABD'ye gideceğini, PKK konusunda görüşmeler yaptığını öne sürdü. Barzani'nin PKK'ya tavır alma karşılığında Kuzey Irak'taki Kürt yönetimin çıkarlarını koruma ve Kerkük'ün Kürt yönetime bağlanması konusunda garanti isteyeği ileri sürüldü.

İhsan Dörtkardeş- DHA