Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, "Irak'ta şartların değiştiği" gerçeğini herkesin kabul etmesi gerektiğini belirterek, "Irak'ta yaşanan son olaylar, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sorunların temel ekseni değişmiştir. Erbil-Bağdat ilişkileri de yeni bir gözle değerlendirilmelidir" dedi.
 
TERÖR TÜM IRAK İÇİN BİR TEHDİT
 
IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, İngiltere Erbil Başkonsolosu Angus Mackey'i kabülünde yaptığı konuşmada, terör saldırılarının Irak'taki bütün taraflar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
 
HER ŞEY DEĞİŞTİ 
 
Musul'un, IŞİD'in eline geçmesinden sonra Irak'ta yeni bir dönemin başladığına dikkati çeken Barzani, "Irak'ta şartların değiştiği realitesini herkesin kabul etmesi gerekiyor. Yeni koşullarda her şey değişmiş durumdadır. Erbil-Bağdat ilişkileri de yeni bir gözle değerlendirilmelidir. Kürdistan bölgesi, Irak'ta siyasi sürecin ilerlemesini ve hakim olmasını arzu ediyor. Siyaset belirleyici olursa birlikte yaşama imkanı olabilir. Ancak gelecekteki Erbil-Bağdat ilişkilerinin seyri için yeni bir mekanizma oluşturulmalıdır. Zira sorunların temel ekseni değişmiştir" değerlendirmesinde bulundu.