Aydınspor"un amatör kümeye düşmesine rağman takım kaptanı Bartu"nun milli takıma çağrılması Aydınspor camiasını sevindirdi.
Ümit Milli Futbol Takımı'nın, 3 Haziran'da Azerbaycan ile yapacağı özel maç ve 9 Haziran'da Ermenistan ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçının aday kadrolarında Aydınspor"lu Kaan Bartu Büyükyıldırım"da var. Her iki karşılaşmada ayrı ayrı kadrolarla mücadele edecek Ümit Milli Takım'da, Aydınspor kaptanı Kaan Bartu Büyükyıldırım Azerbaycan ile oynanacak özel karşılamanın kadrosunda yer aldı.
Futbolu Aydın Belediyespor alt yapısında başlayan ve Manisaspor ve Muğlaspor"da oynadıktan sonra bu sezon öncesi Aydınspor"a transfer olan Bartu genç yaşına rağmen yükselişini sürdürüyor. Aydınspor"un 3. ligden amatör kümeye düştüğü bu sezon stoper olarak görev yapmasına rağmen attığı gollerle takımına ciddi katkı sağladı. Oyun tarzı ve fiziği ile Fenerbahçe"nin başarılı savunma oyuncusu Lugano"ya benzetilen Kaan Bartu Büyükyıldırım"ın şimdiden Türkcell Süper Lig takımlarından ve Bank Asya takımlarından bir çok talibinin olduğu iddia ediliyor. Özellikle Trabzonspor ve Sivasspor"un bu oyuncuyla ciddi anlamda ilgilendiği öğrenilirken, Bartu"nun 2010 yılına kadar Aydınspor ile sözleşmesi bulunuyor. Bartu"nun milli takıma çağrılmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Aydınspor yöneticileri, Bartu için şuana kadar kendilerine bir transfer teklifi gelmediğini belirttiler.
Takımı amatör kümeye düşmüş olmasına rağmen milli takıma seçilme başarısı gösteren Kaan Bartu ise, milli takıma seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, burada elinden gelen bütün gayreti göstereceğini kaydetti.