Polis, eski milletvekili Mustafa Bayram'ın damadının da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Uyuşturucu baronları, Urfi Çetinkaya, Cemal Nayır ve Hüseyin Baybaşin'nin adamlarıy arasında eski Sanayi Bakanı Yalım Erez'in amcaoğlu Hüseyin E. ve eski milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı Gökhan E. de bulunuyor. İBRAHİM YILDIZ / İSTANBUL
Zehir tacirlerine göz açtırmayan İstanbul narkotik polisi, cezaevindeki ünlü uyuşturucu kaçakçıları Hüseyin Baybaşin, Urfi Çetinkaya ve Cemal Nayır'ın veliahtlarını 8 ay takip ettikten sonra dün düğmeye bastı. Polis, İran ve Azerbaycan üzerinden gelen uyuşturucuyu Avrupa'ya sevk eden 'mini baronlar' ve 12 adamını gözaltına aldı.

ZEHİR ÇİFTLİĞİNE ŞOK BASKIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, baronların adamlarını 8 ay önce bir ihbar üzerine teknik ve fiziki takibe aldı. Çalışmayı tamamlayan ekipler dün operasyon için düğmeye bastı. Polis, Pendik Kurtköy'deki bir çiftlik ve Bahçelievler'de belirlenen adreslere baskın yaptı, 1'i kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden Kazi E'nin Urfi Çetinkaya'nın, Mustafa M'nin Hüseyin Baybaşin'in, Özer G'nin ise Cemal Nayır'ın adamı olduğu öğrenildi.

ÜLKELERE SEVKİYATI PAYLAŞMIŞLAR

Çete üyelerinin gösterdiği depo ve evlerde ise 58 kilo 300 gram eroin, 1 pres makinesi, madde paketlemede ve preslemede kullanılan araçlar, 1 terazi, 4 tabanca, 247 fişek, 19 bin 700 dolar, 22 bin 500 euro ve 25 bin TL ele geçirildi. Çetenin İran'dan Türkiye'ye soktukları eroini Hollanda, İngiltere, Almanya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine sevk ettiği belirlendi. Kendi içinde iş bölümü yapan çetenin Çetinkaya'nın adamlarının İspanya, Baybaşin'in adamlarının Hollanda'ya sevk işlemleriyle ilgilendiği bildirildi.

AZERBAYCAN'DA İMALATHANE

Çetinkaya'nın adamı Mustafa M'nin Azerbaycan'da uyuşturucu madde imalathanesi olduğu da öğrenildi. 15 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevkedildi./yeni şafak