İstanbul Barosu"nun 46 baronun desteğiyle yasadışı telefon dinlemelerine karşı Taksim"de düzenlediği “Yargıya ve ülkene sahip çık” yürüyüşünde pankart gerginliği yaşandı.
İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın"ın Taksim Meydanı"nda konuşma yaptığı sırada meydandaki bir otelin 7. katına asılan “Darbeci baro Taksim"e hoş geldin” yazılı pankarta tepki gösterip otele doğru yürüyen hukukçuları, polis güçlükle durdurabildi. Genç Siviller tarafından asıldığı öğrenilen pankartla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı.
Yasadışı telefon dinlemelerine tepki göstermek amacıyla 27 baro başkanının katıldığı yürüyüş öncesi İstiklal Cadddesi"ndeki baro binası önünde bir açıklama yapan İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın, siyasi iktidarın yargı üzerindeki saldırı ve kuşatmasının artık çok tehlikeli bir boyuta ulaştığını belirtti. Aydın, “Yüksek yargının, başsavcıların, onlarca hâkim ve savcının müfettiş talepleriyle, avukatların ise suç şüphesi olmaksızın keyfi olarak dinlenebildiği bir ülkede hiç kimsenin hukuk güvenliği bulunmamaktadır. Bu bir rejim ve Anayasa sorunudur” dedi. Aydın, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek"i de hükümet sözcüsü gibi konuşmakla suçladı.

Pankart gerilimi

“Yargıya uzanan eller kırılsın” sloganları atan hukukçular, daha sonra Taksim Meydanı"na kadar cübbeleriyle yürüdü. Sayıları yaklaşık iki bini bulan kalabalık, Taksim"e ulaştığı sırada Sıraselviler Caddesi girişindeki Square Hotel"in 7. katına asılan “Darbeci baro Taksim"e hoş geldin” yazılı imzasız pankart bir anda ortalığın gerilmesine neden oldu. Yaklaşık 5 dakika asılı kalan pankartı önce yuhalayan kalabalık daha sonra otele doğru yürüyüşe geçti. Polis ise otel önünde adeta etten duvar ördü. Otele girmeyi başaran TGB Başkanı Adnan Türkan ve beraberindekiler 1703 nolu odanın penceresine asılı duran pankartı indirdi.
Bu arada kalabalığı yatıştırmaya çalışan Muammer Aydın, “Barocular hem askeri hem de sivil darbelere karşıdır. Hukukçudan darbeci çıkmaz” diyerek olaya tepki gösterdi. Polis güvenlik gerekçesiyle pankartı asan iki zanlıyı otelin arka kapısından çıkarıp emniyete götürdü./milliyet