Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, konferans için Kuşadası'na gelen baro başkanları ve eşlerine tarihi Güvercinada Kalesi'nde bir kokteyl verdi. Kokteyle aralarında İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın, Aydın Baro Başkanı Sümer Germen ve Aydın Barosu Kuşadası Temsilcisi Ömer Günel'in de bulunduğu 32 ilin baro başkanları ve eşleri katıldı. Kokteyle bir konuşma yapan Aydın Baro Başkan Sümer Germen, Türkiye'nin hukuksal alanda zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, yapacakları toplantı ve konferansın sonunda önemli bir sonuç bildirgesi yayınlayacaklarını söyledi.
Kokteyle ev sahipliği yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, baro başkanlarını Kuşadası'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, toplantı ve konferans için Kuşadası'nın seçilmesinden dolayı Barolar Birliği'ne teşekkür etti.
İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın da, son günlerde herkesin ve özellikle siyasilerin hukuk kavramlarını örselemeye başladığını ve bunun çok dikkat çekici noktaya geldiğini belirterek, "Ana ilkemiz, hukuk bir gün herkese lazım olur olmalıdır. Hukuk kurallarına bir gün mutlaka hepimiz ihtiyaç duyarız. Bu nedenle hukuku bu kadar yıpratmak hiç kimseye fayda getirmez. Özellikle de siyasilere hiç getirmez. Bu nedenle siyasetçilerin hukukun üzerindeki ellerini geri çekmelerini istiyorum" diye konuştu.
Türkiye Barolar Birliği tarafından 1 Ağustos Cumartesi günü Kuşadası Adakule Otel'de 32 ilin baro başkanının katılımıyla gerçekleşecek konferansta Avukatlık Kanunu'nda yapılması gereken değişikliklerle ilgili somut öneriler, yasalarla belirlenmiş Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'da aleyhe çıkan kararlar ile ülkemizde yaşanan hukuk eksenli sorunlar ele alınacak. 2 Ağustos Pazar günü Kuşadası çarşısı, Selçuk, Efes, Meryemana ve Şirince'yi gezecek olan baro başkanları ve eşleri ile diğer katılımcılar, akşam saatlerinde Kuşadası'ndan ayrılacak.