Apollon Tapınağı ile Altınkum Plajı arasında yapılan barış koşusunun startı Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından verildi. Düzenlenen Barış koşusuna ilçede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar da katıldı.
Koşunun startı öncesi konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Her yıl geleneksel olarak yapılan Didim Barış Şenliklerinin bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdiklerini dikkat çekerek “Barış şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz barış koşusuna yerli ve yabancı vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Dünyamızda açlık ve savaş çok fazla. Ama biz Ege’nin şirin tatil beldesi Didim’den dünyaya barış meşalesi yakıyoruz. Dünyadaki savaş çığlıklarının, emperyalistlerin savaş üzerinden değiştirmekte olduğu ekonomilere karşın biz burada Didim’den, Türkiye’den barış meşalesini yakıyoruz. Ümit ediyorum ki bizim bu yakmış olduğumuz meşale bütün dünyada görünür” dedi.
Saat 10.00’da Apollon Tapınağı önünden başlayan koşu, Altınkum’da sona erdi. Koşuda Anıl Kaptan birinci gelirken, Gökhan İlhan ikinci, Ahmet Galip Bozkurt ise üçüncü oldu.