Ünlü Şarkıcı Haluk Levent şenliğin son gününde konser verecek.
Hazırlanan programa göre 31 Ağustos Pazartesi günü başlayan etkinlikler saat 10.00"da Altınkum"da Plaj Futboluyla başlayacak. Ardından Belediye Kültür Park"ta saat 11:00"de “Didimli çocuklar Barış"ı çiziyor” resim yarışması ve saat 11:30"da Samos ve Didim Halk oyunları ekibi bir gösteri sunacak. Ardından da saat 12:30"da Didim Halk Tiyatrosu oyuncuları “Kavuklu ve Pişekar” oyunu sahneleyecek. Yine aynı gün saat 13:30"da Belediye Düğün salonunda “Karma Resim Sergisi açılacak. Aynı gün yine saat Altınkum"da Plaj Futbolu devam edecek. Aynı Gün saat 21:30"da Apollon Tapınağında Kayra Barok Topluluğu Klasik Müzik Konseri verecek.
Etkinliklerin 2.günü 1 Eylül"de ise Saat 10:00"da Apollon Tapınağı ile Altınkum arasında Geleneksel Koşu yarışması yapılacak. Aynı gün saat 14:00"de ise “Temiz Toplum” konulu bir panel düzenlenecek. Panelin oturum Başkanlığını CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay yaparken, CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ile CHP İstanbul eski Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek konuşmacı olarak katılacak. Saat 18:00"de ise Medusa Disco ile Aytepe arasında “Barış Yürüyüşü” yapılacak. Saat 18:30"da Barış Meşalesinin yakılması, ve saat 18:45"de ise Barış Parkında geçen yıl yapılan heykellerin açılışı yapılacak. Saat 19:00"da ise Didim ve Samos Halkoyunları ekibi gösteri yapacak. Ardından aat 19:30"da Geleneksel Tekne Turu yapılacak ve Ardından Roman Dans Ekibi bir gösteri yapacak. Aynı gün ise Altınkum"da saat 21:30"da Didimli Zivan Rock Grubu ve T.H.M sanatçısı Saime Cantürk bir konser verecek.
Barış Şenliğinin son gününde ise Altınkum"da saat 11:00"de Plaj Futbolu Turnuvasının final maçları oynanacak. Saat 13:00"de Altınkum Barış Parkında Ünlü Şovmen Hakan Doğanay ile “Yo Hikayeleri” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Saat 17:00"de Plaj Futbolu ödül töreni yapılacak. Aynı gün Altınkum"da saat 21:00"de Grup Eflatun bir konser verecek. Saat 21:30 da ise Hakan Doğanay bir Show yapacak ve ardından ünlü sanatçı Haluk Levent bir konser verecek ve etkinlikler havai fişek gösterisi ile son bulacak.