Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'de bakanlar kurulunun kabul ettiği  "ulus devlet" yasa tasarısını eleştirdi.

Abbas, Filistin'de yayın yapan bir radyoya verdiği mülakatta, "İsrail'in istediği devlet, barış müzakerelerinin önünde engel oluşturuyor. Kutsallarımıza dokunulmasına izin vermeyeceğiz. Yahudilere ait olanlar dahil bütün kutsallara da saygılıyız" ifadesini kullandı.

İsrail hükümetinin "işgalin son bulması için bir zaman belirlemek istemediğini" dile getiren Abbas,"işgali sonsuza dek sürdürmek istediğini" savundu.

Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için çalıştıklarını vurgulayan Abbas, "İsrail ile barış müzakerelerinde uzun bir zaman geçirdik. Maalesef İsrail'i iki devletli çözüm konusunda ikna etmeye muvaffak olamadık. Bunun için de BM Güvenlik Konseyi'ne gitmeye karar verdik. 29 Kasım'da Kahire'de yapılacak Arap Barış Planı Takip Komitesi toplantısında projemize destek almayı umuyoruz"dedi. 

İsrail'i "ulus devlet" olarak tanımlayan ve pazar günü kabinede kabul edilen "tartışmalı tasarının" meclisin onayına sunulması ertelenmişti.