GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nde kan davalarının bitmesi yolundaki çabaları nedeniyle Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen ve `Nobellik Sait' lakabını alan Diyarbak Kasaplar Odası Başkanı 65 yaşındaki Sait Şanlı yaşamını yitirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde `barış elçisi' olarak bilinen ve AFP tarafından 2006 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede bugün saat 10.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Yaklaşık 3 hafta önce Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırılan ve aort damarlarından 2 kez ameliyat olan Sait Şanlı, daha sonra Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede kanaat önderi olan ve `Barış elçisi' ve `Nobellik Sait' lakabıyla anılan Sait Şanlı, bugüne kadar 448 kan davası, 97 kız kaçırma ve yaralama olayı ile başlayan 106 husumetin barışla noktalanmasını sağladı. Şanlı'nın cenazesinin Diyarbakır'a getirilerek toprağa verileceği belirtildi.
Vatan