Geçtiğimiz yıl Bodrum Torba kavşağında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı Barış Akarsu'nun ölümünden sonra Karayolları hakkında açılan dava Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sonuçlandı ve Karayolları lehine karar verildi. Dosya onanmak için Yargıtay'a gönderildi.
Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, Karayolları'nın yolda kusuru bulunduğuna dikkat çekerek, İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne dava açmaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanlığı'nın kazalarda sorumlu olduğunu iddia eden baba Selahattin Akarsu, "Emniyetin görevi sadece ehliyet, ruhsat sormak değildir. Trafik güvenliğini de korumalıdır. Ancak bu yapılmadı ve benim oğlum öldü. İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü hakkında 'Görevi ihmal'den suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Selahattin Akarsu ayrıca, Türk adaletinin sorunu çözmemesi halinde AİHM'ye gideceğini belirtti.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davalara müdahil olarak katılamayan baba Selahattin Akarsu ile Yüksek Trafik Güvenliği Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türkoğlu Muğla Adliyesi'ne gelerek sonuçlanan dava hakkındaki belgeleri aldılar. Yüksek Trafik Güvenliği Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türkoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Birimi'ne yanlış sunum yaptığını belirterek, bu nedenle kazalara sebebiyet verdiğini söyledi.

Ahmet Türkoğlu, "Karayolları Barış Akarsu'nun öldüğü Torba Kavşağı'nı denetlemediği ve eksiklikleri tamamlamadığı için suçludur. Kavşakta sinyalizasyon sistemi yok. Yokuş aşağı inen taşıtları yavaşlatmaya yarayan tedbirler alınmamış. Ayrıca araçların birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde bir peyzaj çalışması yapılmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü Torba Kavşağı'nı mevcut tehlikelere karşı önlem almadan hizmete sokmuştur. Bu bir cinayettir. Orada onlarca insan öldü. Bir de bunun üstüne Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altın çıkıp 'Kavşakta sorun yok' diyor.

Sorun yoksa bunca insan neden ölüyor. Başkalarının canının yanmaması için İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nü dava edeceğiz" diye konuştu.


DAVA 1 YIL SÜRDÜ

Şarkıcı Barış Akarsu'nun ölümü ile ilgili davanın Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sonuçlandığını ve onay için Yargıtay'a gittiğini belirten Yüksek Trafik Güvenliği Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türkoğlu, "Baba Selahattin Akarsu, oğlunun ölümünün ardından büyük bir yıkım yaşadı. Ölümden sonra etkinlikler, kampanyalar düzenlendi, taziyeler yaşandı. Bu nedenle davalara müdahil olarak katılamadı. Ve bu süre içinde dava sonuçlandı. Biz davanın içeriğini bilmiyoruz. Ancak kamyon şoförüne 3 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 5 yıl hapis cezası verildi. Kavşağın sorunu hakkında bir ifade yok. Ancak davada sadece Genel Müdürlüğü'nün görüşü alınmışsa karar yanlıştır. Bu nedenle kavşağın düzeltilmesi için Bodrum Asliye Hukuk mahkemesine başvuracağız. Torba Kavşağını mahkeme kararıyla düzeltilmesini sağlayacağız" dedi.

Baba Selahattin Akarsu ise oğlunun ölüm acısını hala yaşadığını belirterek, "Oğlum gencecik yaşında hatalı bir kavşak yüzünden canından oldu. Torba kavşağında başka Barışlar ölmesin istiyorum. Bu kavşağın çözümü için hiç mi çözüm yolu bulunamıyor? Bu kavşak yüzde 100 sorunsuz hale getirilene kadar savaşım sürecektir. Orada yaşanan tüm ölümler sonrasında kavşağa gideceğim ve yanlışı yeniden haykıracağım. Karayolları kan gölüne döndü. Bu soruna biran önce çözüm bulunsun. Eğer Türkiye'de hukuk sorunu çözmezse, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceğim" diye konuştu.