Türk-Yunan dostluğu, iki dostun diktiği zeytin ağaçlarıyla birlikte büyümeye devam ederken, tarihi güne tanıklık eden Pine Bay Otel'in sahibi Naile Göçen Çukurova, barış ağaçlarının bakımını bizzat üstlendi.
Ege'nin iki yakasını yaklaştırmak amacıyla Türk ve Yunan dışişleri bakanları Cem ve Papandreu önce Sisam Adası'nda buluşmuş, ardından da birlikte Kuşadası'na geçerek toplantılarına devam etmişti. İsmail Cem gelecek diye Sisam'da, Yorgo Papandreu gelecek diye Kuşadası'nda adeta seferberlik ilan edilmişti. Sisam toplantısının ikinci günü, Tanrıça Hera'nın mezarını ziyaret eden iki dost orada bir zeytin ağacı dikmişti. Birlikte Kuşadası'na geçen ikili, Pine Bay Otel'de gerçekleştirilen toplantının ardından otel girişine barış ve dostluğu büyütsün diye iki zeytin fidanı dikmiş ve sulamıştı. İşte bu iki zeytin ağacı, aradan geçen 10 yılda büyüyüp serpildi, boy verdi, hatta zeytin bile verdi.
Altına 29 Haziran 2001'in anısına bir plaket eklenen iki zeytin ağacının 10 yıldır bakımını özenle yapan Pine Bay Otel'in sahibi Naile Göçen Çukurova, ağaçları sevgiyle büyütüp bakımını yaptıklarını belirterek, son yıllarda ağaçlarla otelin genel müdürü Tayfun Güleryüz'ün ilgilendiğini söyledi.
2006 yılında Adalet Sarayının açılışı dolayısıyla Kuşadası'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da barışa vurgu yapmak amacıyla söz konusu iki ağaca yakın bir konumda ayrı bir zeytin ağacı diktiğini belirten Pine Bay Otel Genel Müdürü Tayfun Güleryüz, “Başbakanımızın diktiği zeytin ağacı da tuttu. Şimdi üç ağacımız var. Otelimizin hemen giriş kapısının yanında bulunan ve barışa adanan bu üç ağaç, adeta otelimizin simgesi oldu. Bakımlarıyla bizzat ilgileniyorum. Zeytin ağaçları bu yıl çokta iyi meyve verdi” dedi.