ABD Başkanı Obama, sinemayla arası olmayan İngiltere Başbakanı Brown"a "Hollywood klasikleri"ni hediye etti. İngiliz basını, Obama"nın hediyelerini "bir çift çorap kadar bile heyecanlı" bulmadı.

ABD Başkanı Barack Obama"nın, kendisini Washington"da ziyaret eden ilk dünya lideri olan İngiltere Başbakanı Gordon Brown"a verdiği hediyeler, İngiliz basınında alay konusu oldu.
İngiliz Daily Mail gazetesinde Obama"nın, geçen salı günü geldiği Washington"da 3 gün boyunca kalan Brown"a hediye olarak 25 adet Hollywood
klasiğini içeren film setiyle, 2007"de eski Başkan George W. Bush"un giydiği deri ceketi hediye etti. Gazetede, hediyelerin, “bir çift çorap kadar bile” heyecanlandırıcı olmadığı yorumu yapıldı.
Brown"un sıkı bir sinema meraklısı olmadığını ve deri bir ceketin de giyim tarzına hiç uymadığını anımsatan haberde, Obama"ya 19. yüzyıldan kalma bir geminin ahşabından üretilmiş bir kalem sapı ve Winston Churchill"in yedi ciltlik biyografisinin ilk basımını hediye eden Brown"ın daha düşünceli davrandığı kaydedildi.

Çocuklara maket!

Brown çiftinin Obama"nın kızları için de İngiltere"den çeşitli kıyafetler ve çocuk kitapları getirdiği kaydedilen haberde, Obama çiftinin ise Brown"ın oğulları Fraser ve John"a götürülmek üzere, başkanlık helikopteri “Marine One”ın birer maketini hediye ettiği belirtildi.

Daily Mail"e göre 25 DVD"den oluşan sette şu filmler bulunuyor:

1) Yurttaş Kane
2) Godfather (Baba)
3) Casablanca
4) Kızgın Boğa
5) Singin" in the Rain
6) Rüzgar Gibi Geçti
7) Arabistanlı Lawrance
8) Schindler"in Listesi
9) Vertigo
10) Oz Büyücüsü
11) Şehir Işıkları
12) Araştırmacılar
13) Yıldız Savaşları: Bölüm 4
14) Sapık
15) 2001: Bir Uzay Destanı
16) Sunset Bulvarı
17) Mezun
18) General
19) Rıhtımlar Üzerinde
20) Şahane Hayat
21) Chinatown
22) Bazıları Sıcak Sever
23) Gazap Üzümleri
24) E.T.
25) Bülbülü Öldürmek