Trabzonspor Yönetim Kurulu, teknik direktör Ersun Yanal ve takımdaki futbolcular hakkında çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Son olarak Trabzon'da yayın yapan yerel bir internet sitesinin, "Ersun Yanal istifa etti!" şeklinde bir haber yapması yönetimi çileden çıkardı. Genel Sekreter Hasan Yener, bu haberin kesinlikle yalan olduğunu ve haberleri yapanları toplumun önüne atacaklarını söyledi.

Trabzonspor'da sabah yapılması planlanan antrenmanın iptal edilmesinin ardından, yerel bir sitenin, "Ersun Yanal istifa etti" şeklinde haber yapması, bordo - mavili yönetim kurulunu çileden çıkardı. Bordo - mavili takımın Genel Sekreteri Hasan Yener, bu iddianın koca bir yalandan ibaret olduğunu ifade ederek, "Bu tür haberleri yapanlar hakkında yasal soruşturma başlatacağız. Bunu yapanlar Trabzonspor'a ve Trabzon'a ihanet etmiştir. Hocamız görevinin başında. Takım 25 yıl aradan sonra zirveye oynuyor. Bu tür haberlerle bunun önüne geçmeye çalışanları toplumun önüne atacağız" dedi.

Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu ise Ersun Yanal'ın sabah antrenmanını futbolculara jest yapmak için iptal ettiğini belirterek, "Akşam antrenmanında futbolcularımız çok yorulduğu için hocamız sabah antrenmanını iptal etti. Ayrıca bazı futbolcularımız sabah yine çalışmalarını yapacak. Konyaspor'la oynayacağımız önemli bir maçın öncesinde futbolcuların üzerindeki yorgunluğu atmak için bu jest yapıldı. Bu haberi yapan kişi önce kendini sorgulamalı. Demek ki bu tür haberleri çıkarmaktan korkmuyorlar. Hem de bunu Trabzon kaynaklı bir sitenin yapması bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu insanlar hangi basın meslek ilkelerine uyuyor çok merak ediyorum" dedi.

YANAL'IN AKP RAHATSIZLIĞI

Öte yandan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın, Trabzon Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'yla birlikte geçtiğimiz günlerde, futbolcularla özel bir görüşme yapmasından rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Bu konuyla ilgili olarak yönetimle bir görüşme yaptığı öğrenilen Yanal'ın, siyasetin futbol takımından uzak durmasını istediği öğrenildi. Bu arada Ersun Yanal hakkında çıkan istifa haberleriyle ilgili olarak, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Görevimin başındayım. İstifa ettiğim haberlerini bende internet sitelerinden duydum" şeklinde konuştu.

TONY SYLVA VE YATTARA HABERLERİNE DE TEPKİ GELDİ

Alioğlu, bordo - mavili formayı giyen Tony Sylva ve Yattara hakkında çıkan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını da belirterek, "Bu haberin önüne geçmek imkansız. İkisi de bizim çok önemli oyuncularımızdan. Sylva'nın sözleşmesi 2010 yılı mayıs ayında sona eriyor ve şu ana kadar sergilediği performans bizi fazlasıyla memnun etti. Bu doğrultuda takımımızın zirve mücadelesi verdiği şu günlerde taraftarlarımızdan böylesi haberlere itibar etmemelerini talep ediyor, medyamızı da haber ve yorumlarda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

MİLLİYET