Dünyadaki milyonlarca kız çocuğu için vazgeçilmez oyuncak bebek olan Barbie, 50'nci yılını doğum yeri olan ABD'de renkli etkinliklerle kutlamayı sürdürüyor. VOA.com'un haberine göre, son olarak ABD'deki onlarca Barbie bebek koleksiyoncusu, haftasonunda Washington'da özel bir sergi ve satış etkinliğinde buluştu. Bu etkinlikte, ilk Barbie olan siyah-beyaz çizgili mayolu bebeğin yanında 50 yıl içinde piyasaya sürülmüş birbirinden renkli modeller görücüye çıktı.

Barbie ve ev mobilyasından renkli kıyafetlerine kadar binlerce ürüne imza atan Mattel firmasını kuran Ruth Handler, 2002 yılında hayata veda etti ancak Mart 1959'da yarattığı oyuncak tüm dünyada 'en popüler bebek' ünvanını koruyor. ABD'de piyasaya sürüldüğü ilk yıl 300 bin adet satılan Barbie, Mattel firması açısından o günden bugüne dünyada arkadaş bebekleri, ev eşyaları ve kıyafetleriyle 1 milyarlık satış yaptı. Özellikle Barbie'nin doğum yeri olan ABD'de 3 ile 10 yaş arasındaki kız çocuklarının yüzde 90'ının en az bir Barbie bebek sahibi olduğu belirtiliyor. Bu bakımdan Barbie'nin 50'nci doğum günü, ABD'de özel etkinliklerle kutlanıyor.

Barbie'nin doğum günü nedeniyle son olarak hafta sonunda Washington DC'deki sergi ve satış etkinliğinde buluşan Barbie koleksiyoncuları, gün boyunca 'pembe' renkli bir dünyada keyifli saatler geçirdi. Etkinlikte, Barbie için özel olarak pembe renkli tasarlanmış ancak gerçek insan kullanımı boyutundaki Volkswagen marka Beetle otomobil, en çok ilgi çeken ürünlerden biri oldu. Barbie sevenler, bu otomobille hatıra fotoğrafı çektirirken, Barbie gibi pozlar verdiler.

Etkinlikte ayrıca 1959 yılında ilk kez 3 dolara satılan Barbie'nin yıllar içinde piyasaya çıkmış farklı modelleri, 35 ile 600 dolar arasında değişen fiyatlarına rağmen kapış kapış satıldı. Sergide kız çocuklarıyla gelmiş anneler yanında ilk Barbie kuşağı büyük annelerinde bulunması dikkati çekti. Kadınların yanında az sayıda da olsa Barbie koleksiyoncusu erkek alıcılar da göze çarptı. Katılımcılar, Barbie'nin 50'nci doğum günü anısına hazırlanan pembe renkli tişörtten satın almayı da ihmal etmedi. Tişörtlerini hemen orada giyen meraklılar, etkinliği pespembe bir kutlamaya dönüştürdü.- yenişafak