Alanya'da Dim Barajı'ndaki 21 tonluk 4 kapak yerinden çıkınca bölgede sel paniği yaşandı. Bir ilköğretim okulu tatil edildi, risk altındaki 150 hanenin vatandaşları ise güvenli alanlara yerleştirildi..

Endonezya'da çöken eski bir baraj suları 71 kişinin hayatına mal olurken, Antalya'nın Alanya ilçesinde de "baraj paniği" yaşandı. İlçede geçen yıl sonunda tamamlanan Dim Barajı'ndaki 4 kapak basınç nedeniyle kırılınca ilçede sel alarmı verildi. Yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı yerleşim biriminde risk altında bulunan 150 ev boşaltılırken bir ilköğretim okulu tatil edildi. Her biri 21 ton ağırlığında olan baraj kapaklarının yerinden çıkmasıyla, baraj çevresindeki köylerde panik yaşandı. Kaymakamlık vatandaşları olası baskınlara karşı uyarırken Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Dim Çayı'nın kenarındaki Müminler İlköğretim Okulu'nu tatil etti. Köylerden taşıma sistemiyle gelen öğrencilerin gelmemesi için megafonla uyarı yapıldı. Jandarma ekipleri Dim Barajı'na giden alt kesimdeki yolları trafiğe kapattı.

VALİ: ŞU AN İÇİN BİR TEHLİKE YOK
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, birinci derecede risk altında olan 150 hanedeki vatandaşların güvenli alanlara yerleştirildiğini bildirdi. Vali Yüksel, baraj kapağının kırıldığı sabah 06.00'dan itibaren boşalan su miktarının ise 3.5 milyon metreküp olduğunu söyledi. Sabah saatlerinin ardından barajdan boşalan su miktarının saniyede 175 metreküpe yükseldiğini, suyun boşaldığı dere yatağı olan Dim Çayı'nın ise taşıma kapasitesinin saniyede 350 metre küp olduğunu belirten Yüksel, "Çıkan suyun kapasitesini dere yatağı rahatlıkla kabul ediyor. Bu nedenle şu an için ciddi bir tehlike söz konusu değil" diye konuştu.

SABAH