Adana'da bir apartmanın zemin katındaki banyoya giren yaklaşık 2 metrelik kara yılan Can-Kur ekiplerinin operasyonuyla çamaşır makinesinin içinden çıkartıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Sarıçam ilçesindeki Sarıçam TOKİ konutları Y-20 Osmanlı Sitesi zemin katta oturan Çatalkaya ailesinin çocuklarından biri akşam yemek yedikten sonra banyoya girip dişini fırçalamak istedi.

Ancak banyoya girdiği sırada klozetin kenarına sarılmış halde yılan görünce bağırarak banyodan çıkıp annesi Fatma Çatalkaya'ya haber verdi. Anne banyoya gidip kontrol ettiğinde yılanla karşılaşınca işten eve dönen eşi Resul Çatalkaya'ya haber verdi. Çatalkaya eve geldikten sonra eşine çocukları alıp hemen dışarı çıkmasını söyledi ardından Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı Cankur ekiplerine haber verdi.

Can-Kur ekipleri kısa sürede eve ulaştı. Daha sonra evin koridorunda hazırlık yapan ekipler, yılanı çıkarmak için büyük bir çaba sarfetti. Klozetin yanından alınamayan yılan daha sonra banyo içindeki çamaşır makinesinin üst kapağından içine girdi. Can-Kur ekipleri titiz bir çalışma yaparak yılanın kafasını sıkıştırarak buradan çıkardı. Yılan daha sonra bir torbaya konularak daha sonra doğaya bırakıldı.

Ev sahibi Resul Çatalkaya, işten gelirken eşinin kendisini arayarak evde yılan olduğunu söylediğini anlatarak, "Bende hemen Can-Kur'u aradım onlar geldi yılanı çıkardılar. Yılan bayağı büyüktü, yaklaşık 2 metre vardı. İnşallah bir daha böyle bir olay olmaz. Çocuklarım ve eşim çok korktu. Bugün evde nasıl uyuyacağız bilmiyoruz" dedi.