Bankoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik olarak yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarına katılarak Didim'in güneşini, kumunu, tarihini ve denizini tanıttıklarını belirterek, fuarlarda tanıtım yapmanın yanı sıra, tur operatörleri, acente temsilcileri, yatırımcılar ve turizmcilerle bir araya gelerek, toplantılar yaptıklarını söyledi.
Geride bıraktığımız 2011 yılında 2 yurt içi ve 9 yurt dışı turizm fuarına katıldıklarını ifade eden Bankoğlu, ''2012 yılında 2 yurt içi ve 7 yurt dışı turizm fuarına katılmayı planlıyoruz. Yurt içinde İstanbul EMITT ve İzmir fuarları, yurt dışında ise Hollanda, Almanya, Polonya, Rusya, Danimarka, Romanya ve İngiltere fuarlarına katılacağız'' diye konuştu.
Bankoğlu, Didim'in tanıtımında büyük mesafe kat ettiklerini vurgulayarak, turist çeşitliliğinde gözle görülür artış söz konusu olduğunu belirtti.
Turist çeşitliliğin artmasının Didim için önemli olduğunun altını çizen Bankoğlu, ''Didim için yeni pazarlar bulmamız lazım. Önümüzdeki süreçte Hırvatistan, Sırbistan gibi bölgelere de ağırlık vermeyi planlıyoruz'' dedi.