Adının takibe girdiğini ve kredi çekemeyeceğini öğrenen şikayetçi “Borcunu ödediğim kredi kartımı kapattırdığım için banka adıma idari takip başlatmış” dedi.

Yaşadığı sorunlar nedeni ile banka ile ilişkisini kesmek isteyen T.K. borcunu ödeyip kredi kartını kapattırdı. Asıl sorun ise bundan sonra başladı. Kredi kartını kapattıran tüketiciyi banka idari takibe aldırarak başka banka ile ilişkisini kesti.

“Haksız Yere Takibe Alındım”

Bankadan bankaya değişen idari takip süreci tüketiciler için büyük bir sorun. 90 günden fazla gecikmiş alacaklarını takip sürecine almak isteyen bankalar müşterisi adına takip başlatıyor. Takibe uğrayan borçluların gecikme durumları Kredi Kayıt Bürosu’nda (KKB) yer alıyor. Böylece kredi ilişkisi kurmaya çalıştıklarında bu durumları nedeniyle kredi taleplerinin red ediliyorlar. “Haksız yere takibe alındım diyen” T.K. yaşadığı olayı Şikayetvar’a gönderdiği şikayetinde şöyle aktardı:

“Bankaya ait kartımı hiç borcum olmadan kapattırdım. Birkaç kez kartımı kullanmam için telefon ile iletişime geçtiler. Daha sonra başka bir bankadan kredi başvurusu yaptığımda adımın takibe girdiğini ve kredi çekemeyeceğimi söylediler. Takibin kredi kartını kapattırdığım banka tarafından haksız yere koyulduğunu tespit ettim. Tüm ekstrelerimi inceledim ve herhangi bir gecikme olmadığını gördüğümde hemen bankanın genel müdürlüğünü aradım. İşlemin incelendiğini ve sonuçlandıracaklarını söylediler. Kaydımın merkez bankasından güncellendiğini ve tarafıma posta ile yazı göndermelerini istedim ve adresimi aldılar. Talebim ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Acilen yanlış düzeltilmeli.”