Geçen yıl sezon ortasında Ülker'den bonservisi alınan ve sözleşmesi uzatılan Arjantinli futbolcu yaptığı sözleşme karşılığında yattığı yerden adeta bankamatik memuru gibi yıllık 2.2 milyon euro para alıyor. 2011 yılına kadar siyah-beyazlı takımla sözleşmesi olan Delgado'nun sözleşmesinde 2010-2011 sezonu içinde aynı maddeler geçerli. Yıldız futbolcu yaptığı anlaşma gereği oynamasa bile Beşiktaş'tan yılda 2.2 milyon eoru garanti para alacak. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin, "Delgado için B planımız var" açıklaması ise akıllara bu futbolcu için çeşitli alternatifleri değerlendireceği yorumlarına neden oldu. Buna göre Delgado sağlam dönerse bir yabancı gönderilecek. Sakat dönerse, sözleşmesi askıya alınacak ya da başta ülkesi Arjantin'den olmak üzere bir takıma kiralanacak.

DENİZLİ'NİN B PLANI HAZIR

Siyah-beyazlı takımın teknik direktör Mustafa Denizli'nin başkan Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşmede Delgado konusunda ümitsiz olduğunu söylediği öne sürüldü. Arjantinli futbolcunun gelse bile takıma fayda sağlayacağını tahmin etmediğini belirten Denizli'nin, "Sakatlığı hala belirsizliğini sürdürüyor. Geldiği zaman çeşitli kendisini çeşitli efor testlerinden geçireceğiz. Yeterli görmezsek, sözleşmesinin sezon sonuna kadar dondurulması ya da başka bir takıma kiralanması söz konusu olabilir. Testlerden iyi sonuç alsak ve takıma geri gelse bile tam performansıyla oynayacak duruma gelmesi bir hayli zaman alacaktır. Neresinden bakarsanız bakın bize yararı olmayacak gibi görünmüyor. Yine de her şey kendisi dönünce belli olacak" dediği öğrenildi. Başkan Demirören'in de Mustafa Denizli'ye, "Hocam Delgado konusunda karar senin. Sen nasıl istiyorsan, yönetim olarak biz de ona göre davranacağız" dediği belirtildi. Bu arada Stutgart'tan ayrılan Yıldıray Baştürk yeniden gündeme geldi.

'Kendisine iyi bakmamış'

Delgado'yu kasığındaki problem nedeniyle Temmuz ayında ameliyat eden Barcelona Quiron Hastanesi doktoru Ramon Cugat, oynayacak duruma gelmemesini şaşkınlıkla karşıladı. Dr. Cugat, Best FM'e verdiği bilgide, Arjantinli futbolcunun en geç Aralık ayında sahalara dönmüş olması gerektiğini, hala iyileşmemesinin ise şaşkınlık verici olduğunu söyledi. Ameliyatın başarılı geçtiğini ve Delgado'nun sağlık yönünden herhangi problemi olmaması gerektiğini söyleyen Dr. Cugat, “Gerçekten çok şaşırdım. Şuan ilk 11'de oynayacak düzeyde olması gerekirdi” dedi. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Cugat'ın bu açıklamalarından sonra, Delgado'nun dinlsenme süresince kendine dikkat etmeyip sağlığına önem vermediği olasılığı, ya da Beşiktaş'ta oynamak istemediği için sakatlığını bahane ediyor olma ihtimalini gündeme geldi./yeni şafak