Bankalar şimdi de emeklilerin maaşlarına el attı.
Asıl şikayetler ise bundan sonra başlıyor bankalar açılan hesaplardan hesap işlem ücreti alınırken bir de çıkarılan kredi kartlarından kredi kartı aidatı alıyor.

Emeklilerin bankalarla arası bozuldu. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaş ödemelerinin özel bankalardan da verilmesi yeni bir yarış başlatmıştı. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre; bankalar kendi bünyesinde emekli maaş hesabı olanların hesabından hesap işlem ücreti alırken bir de kredi kartı çıkarılmasını zorunlu tutarak kredi kartlarından kart aidatı kesiyor. Ayrıca emekli vatandaşlar bankalardan kredi almak istediğinde maaş hesabı o bankada değil ise kredi taleplerine olumsuz yanıt veriliyor.

BİR DEĞİL İKİ KART BİRDEN
 “Eşimin bankada emekli maaş hesabım var. Eşim bankaya emekli maaş hesabı işlemleri için başvurduğunda hemen kredi kartı sözleşmesi imzalatmışlar. En az iki tane otomatik fatura ödeme talimatı verirse kredi kartına aidat ödemesi yapmayacağı söylenmiş. Belirttikleri kredi kartı elimize ulaştıktan sonra banka talebimiz olmadığı halde aynı bankaya ait bir başka kredi kartı daha yolladı. Kartı almadan iade ettik. Banka iade edilen kart için tekrar arayarak eşime telefon açarak bu kartı almasının kendisine hiç bir ek mali külfet getirmeyeceğinden bahsederek kartı ikinci sefer göndereceklerini ve almasını istemişler. Bankaların tüm ısrarları sonrası eşim iki kredi kartını aldı. Bugün her iki kredi kartına da yıllık aidat ücreti adı altında ayrı ayrı 50 TL para ödememiz istendi. Konu hakkındaki şikayetimizi bildirdiğimizde bize pazarlık teklifi usulü her iki kartımıza ayrı ayrı 20 TL para puan yükleyeceklerini ve 1 yıldan önce kartları iptal edersek bu puanları geri alacaklarını da söylemekten de geri kalmadılar. Kredi kartlarından kesilen aidat ücretlerinin hesaba iadesini istiyoruz.”

MAAŞ HESABIN YOKSA KREDİ DE YOK!
“Kredi talebinde bulunduğum banka reklamlarda ve internet sitesinde ilan ettiğinin aksine gelirini ispatlayan herkese kredi vermiyor. Bankaya kadar giden emekli öğretmen bankanın kendisine, ‘Emekli maaşınızı bizden alırsanız size kredi veririz dayatmasıyla karşılaşıyor. İnsanları ayağına kadar yanlış bilgilerle getirip, hizmet vermeyi reddeden bankayı, bu ilkeyi benimseyen zihniyeti kınıyorum.İşin banka maaşımı kendisinden almadığım için kredi vermedi!”