Bankalar, tüketici harcamaların Kurban Bayramı dönemi öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmayarak bayrama özel kredilerini açıkladı. Bankaların bazıları kampanya dahilinde 3 aya ulaşan kredi öteleme imkanı sunarken, bazıları uygun kredinin yanı sıra dosya masrafı da almıyor. Bayram kredisi yarışında faizler yüzde 0.89'dan başlarken, bayrama özel konut kredileri de ilgi çekiyor.

Bazı bankaların Kurban Bayramı için sunduğu krediler şöyle:

Türkiye Finans: Kurban Bayramı’nı yeni evinde geçirmek isteyenler için Bayrama özel 'Peşin’ den İndirimli Oran Gelir' kampanyası düzenliyor. 15 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında devam edecek kampanya ile Türkiye Finans, konut sahibi olmak isteyenler için uygun kâr oranları ve 120 aya varan vade seçeneklerini bir arada sunuyor.

Denizbank: 'Bayramlarda Ödemesiz Konut Kredisi' kampanyasını hayata geçirdi. Denizbank’ın sunduğu bu imkânla konut kredisi kullanan müşteriler, vade başlangıcında (kredi kullandırım tarihinde) bayramlarda taksit ödememe alternatifini seçtikleri takdirde, ortalama vadesi 8-10 yıla varan konut kredilerinde 20’ye yakın bayramı rahat geçirerek ev sahibi olma fırsatını yakalıyor.

Türkiye İş Bankası: 'Geleneksel Bayram Kredisi' kampanyasıyla bayram öncesi nakde ihtiyaç duyan müşterilerine cazip avantajlarla kredi desteği sağlıyor. 13 Ekim'e kadar geçerli olacak kampanya ile serbest meslek sahipleri, ücretli çalışanlar ve emekliler, her türlü ihtiyaçları için cazip faiz oranları ve 36 aya varan vadelerle 50 bin liraya kadar kredilerden faydalanabilecek. Banka, ayrıca kampanya kapsamında müşterilerine yüzde 0,95 faiz ve 25 lira tahsis ücretiyle 12 ay vade ve 5 bin liraya kadar kredi kullandırıyor.

Garanti Bankası: Garanti Bankası, Kurban Bayramına özel kredi kampanyası ile 9 ay vadeli 3 bin lira tutarındaki krediyi yüzde 0,95 faiz oranıyla kullandırıyor. Bu kampanya kapsamında kredinin dosya masrafı için 15 lira alınıyor. Kampanya kapsamında en fazla 100 bin lira ve 36 ay vadeye kadar kredi kullanılabilecek tüketiciler, ihtiyaç duymaları halinde kredilerinin vade ve taksitlerini değiştirebiliyor ya da ek kredi alabiliyor.

Vakıfbank: Vakıfbank da Kurban Bayramı ve okul dönemi öncesi nakit ihtiyacı olanlara yüzde 0,89'dan başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleriyle 50 bin liraya kadar kredi kullanma fırsatı veriyor. Her bütçeye uygun ödeme seçenekleri bulunan kampanya kapsamında, 3 aydan 36 aya kadar değişen vadelerde geri ödeme imkanı bulunuyor.

Akbank: Akbank müşterileri de ihtiyaç kredisinde avantajlı bayram kampanyası kapsamında 3 yıl vadede aylık 90 lira taksitle 2 bin 500 lira kredi kullanabiliyor. Banka, aynı zamanda müşterilerine kredi taksit ödemelerini 3 ay erteleme fırsatı sağlıyor.

Şekerbank: Şekerbank, tüm bireysel müşterilerinin bayram öncesi artan nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kampanya başlattı. Banka, sunduğu kampanya ile müşterilerinin 30 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyaçlarını, 36 aya varan vadelerle ve yüzde 0.90’dan başlayan faiz oranları ile karşılıyor. 3 ay taksit erteleme seçeneğinin bulunduğu kampanya 31 Ekim’e kadar devam edecek.