İddiaya göre, Alanya Şekerhane Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya giren M.B. (52), banka görevlisi R.E.’ye kağıda yazılı bir not uzattı. "Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na iletilmek üzere 25 bin dolar, 25 bin euro, 25 bin lira ve 5 bin sterlin istiyorum. Para verilmezse Salı günü saat 16.00’da şehrin 7 ayrı noktasında bomba patlayacak." ifadelerinin yer aldığı kağıdı alan görevli R.E., panik yapmadan parayı verecekmiş gibi davranıp soygun alarmı verdi.

İhbardan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürü Başkomiser Feryadi Doköz, bankaya gelen M.B.’yi ikna etmeye çalıştı. Belediye Başkanı Sipahioğlu ile görüşeceğini belirten Doköz, dışarı çıkarak yanına müşteriymiş gibi davranan polis memuru ile çantanın içine müsvedde kağıtları koyarak bankaya tekrar girdi. Doköz, çantayı M.B.’ye uzatırken, polis memuru biber gazı sıkarak şahsı etkisiz hale getirdi.

Yapılan aramada, bankada ve çantada herhangi bir şey çıkmadı. Korku dolu dakikaların geçtiği bankada etkisiz hale getirilen şahıs, önce Terörle Mücadele Şubesi’ne, buradan da sağlık kontrolü için Alanya Devlet Hastanesi’ne götürüldü. M.B.’nin Bursalı olduğu ve bir müddet kaldığı Almanya’dan sınır dışı edildiği öğrenildi. M.B.’nin terörle ilgili bir bağlantısının olmadığı öğrenildi.