Söke"nin ekonomik durum değerlendirmesi ile karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, küresel kriz nedeniyle dünyada büyük bankaların iflas ettiğini Türkiye"deki bankaların bu sonuçları yaşamamasının sevindirici olduğunu söyledi. Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Sökeli ticari işletmeler ve işletmecilerinin bankalardan beklentilerini açıkladı.
Sanayi ve Ticaret sektörü ile bankacılık sektörünün et ile kemik gibi olduğunu ifade eden Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran; “Sanayi ve Ticaretin yapılabilmesi için sağlıklı bankacılık sektörüne her zaman ihtiyaç var. Özellikle sıkıntılı durumlarda bankaların yapıcı çözümler üretmesini bekliyoruz. Krizlerle birlikte tarımda kötü gidişinde olduğu Söke"de banka müdürlerinin son yıllarda yaşadıkları sıkıntıları tahmin edebiliyoruz. Ancak banka müdürlerimizin bu dönemlerde kendi inisiyatiflerini de kullanarak borcu olan kişilerin ikinci- üçüncü kişiden kaynak arayışlarını azaltmalarını istiyoruz. Çünkü bu durumların daha kötü durumları yarattığını gözlüyoruz. Uygun kredilerin uygun kişi ve kurumlarla buluşmasını istiyoruz. Kendi hataları olmadan sıkıntıya düşen kişilere kolaylık sağlanması da çok önemli” dedi.
Süleyman Toyran; bankalar arasında farklılık gösteren masraflar, provizyon uygulamalarının bir standarda getirilmesi gerektiğini belirtirken; kredi kartlarında kullanım ücretlerinin alınmamasının genele yayılması gerektiğini de ifade etti.
Söke"de pamuk tarımındaki bu yılki beklentilerin iyi olduğunu belirttiği konuşmasında; “Bu yıl pamuk tarımında iyi bir görüntü var. Ancak bu iyi gidiş bütün yaraları bir yılda saracak değil. Pamuğun para etmesi ve üreticinin bu yıl para kazanacak olmasının Söke"de ticari hayata da olumlu etkileri olacağını zannediyoruz” diye konuştu.