Çevredeki hastaneleri dikkate alıp gaz bombası atmayan polis, eylemcilerin taşlı saldırısı karşısında gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Molotofla saldırılan İş Bankası çalışanları ve müşteriler binada mahsur kaldı.

Taksim Meydanı'ndaki müdahalenin ardından Sıraselviler Caddesi'nden kaçmaya başlayan eylemciler, polise taş atarak saldırdı. Uzun süre ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Eylemciler, yol üzerinde bulunan banka ATM'leri ile bir konsolosluğa saldırdı. Bazı bankalarda ise büyük hasar meydana geldi. Göstericiler çöp konteynerlerini de ateşe verdi.

Bu arada, müdahale olan yerlerde bulunan Taksim İlkyardım ve Alman Hastanesi'ni dikkate alan polis, uzun süre göstericilere gaz bombası atmadı. Eylemcilerin sapanla taş atarak saldırması üzerinde polis gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Gaz bombasından çevredeki bazı vatandaşlar etkilendi.
Öte yandan, İş Bankası çalışanları ve bazı müşteriler molotof kokteylinin atılması üzerine binanın üst katına sığındı. İtfaiyenin gelmesiyle birlikte banka çalışanları dışarı çıkartıldı. Bazı müşteriler olaylar nedeniyle gözyaşı döktü./sabah