Gölcük"teki Donanma Komutanlığı"nda bulunan belgeler "Balyoz Darbesi"nin suikast planlarını ortaya koydu: Dink, Mahçupyan, Bartholomeos, Nişanyan, Mutafyan hedefteydi.

Şantaj ve askerî casusluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Gölcük Donanma Komutanlığı"nda yapılan aramada ele geçirilen çuvalların içinde yer alan ve Balyoz Darbe Planı davasının ek delilleri olarak değerlendirilen 43 klasör, sanıkların avukatlarına dağıtıldı.

DVD ortamında dağıtılan 43 klasördeki yeni bilgi ve belgeler Balyoz Darbe Planı"nı pekiştirirken, cuntanın hazırladığı korkunç ölüm listesi de ele geçirildi. 2003 yılına ait Balyoz Planı"nın devamı niteliğinde belgelerde aralarında dört yıl önce öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink"in de bulunduğu 19 kişinin öldürülmesi hedefleniyor. Belgelere göre suikast için bir ekip bomba eğitimi aldı.

Darbe karşıtı Ermeniler

Altı nolu çuvaldan çıkan belgelerde 2007"de silahlı saldırı sonucu öldürülen Hrant Dink"in 2003 yılından beri “hedef şahıs” olduğu belirlendi. Azınlıkların fişlendiği ORAK Planı"nda tahrip ve bomba imha kursu alan üç jandarma personelinin hedefinde iki Ermeni gazeteci daha var: Etyen Mahçupyan ve Sevan Nişanyan.

Hedefte olmalarının nedeni ise “Darbe Karşıtı Ermeni Basını” olarak gösteriliyor.

34 kişilik ölüm timi

Azınlıklara yönelik suikast planları bununla sınırlı değil. Ele geçen belgelere göre SAKAL planında Bartholomeos, Maroviç ve Mutafyan"ın da hedef olduğu görülüyor. Suikastı gerçekleştirmek için dört jandarma personelinin görevlendirildiği tesbit edildi.

11 No"lu CD"deki belgelere göre operasyonlar gizli bir tim tarafından gerçekleştirilecek. Farklı rütbelerdeki 34 subaydan oluşan timin listesinde 19 isim yer alıyor.

Yakalanırsak "oyun" deriz

Gölcük Donanma Komutanlığı"nda bulunan belgeler arasında çıkan beş nolu harddiskte Balyoz kapsamında hazırlanan Oraj Planı"nın kayıp ekleri ve öncesinde hazırlanan listeler yer aldı. Plana göre bütün telefonları dinlenen dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk"un sıkıyönetimin ilan edilmesinin ardından zorla emekliye sevk edilmesi hedefleniyor.

Komutandan gizleyin

İşte Gölcük"ten çıkan Oraj"ın ayrıntıları: Sıkıyönetim İlanından Önceki Zamanda Yapılacak Faaliyetler: Harp Akademileri K.lığında yapılan hazırlıkların Hava Kuvvetleri Komutanı tarafından öğrenilmesi engellenecek, Komutana (Cumhur Asparuk) gelecek her türlü bilginin önü kesilecektir. Harp Akademileri K.lığında yapılan hazırlıkların öğrenilmesi durumunda çalışmaların jenerik Harp Oyununa yönelik hazırlıklar olduğu bildirilecek, bu konu ivedilikle özel kurye aracılığı ile Harp

Akademileri Komutanı"na iletilecektir. Komutanın ve ailesinin tüm programları yakından takip edilecek, askerî ve sivil tüm telefonları dinlenecek ve Harp Akademileri K.lığına raporlar gönderilecektir. Komutan ile yakın temasta bulunan ve şüpheli hareketleri gözlenen şahıslar yakından takip edilecek ve tüm telefonları dinlenecektir.

Ege uçuşları için baskı yapılacak

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı"nda çalışan ve Oraj Hava Harekat Planı"nda öngörülen faaliyetlere destek vermeyecek personel önceden tesbit edilecektir.

taraf