Balyoz soruşturmasında dün şok bir gelişme yaşandı. Kara ve Deniz kuvvetlerindeki tutuklamaların ardından Eskişehir'de ele geçirilen belgeler, planın Hava ayağını gündeme getirdi. Özel Yetkili Savcı Hüseyin Ayar, bir korgeneral, bir tümgeneral, bir tümamiral, iki tuğgeneral ile bir kurmay albayı 'şüpheli' olarak ifade vermeye çağırdı. Bugün sorgulanacak paşalardan birinin 1.Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü olduğu iddia edildi. Diğer paşaların ise Genelkurmay Karargahı'nda görevli oldukları ileri sürüldü. Korgeneral Pulatsü, geçen yıl da talimatla ifade vermişti.
 
ALBAY KÖYLÜ İLE ÇALIŞMIŞ
 
Bir süre önce Hava İstihbaratçı emekli Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde bazı belgeler ele geçirilmiş, Büyük ile birlikte 3'ü albay 2'si binbaşı 6 kişi tutuklanmıştı. 2. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Hava Albay Cengiz Köylü ile birlikte çalıştığı belirtilen Büyük'ün, emekli olduktan sonra "hayat garantisi" olarak bazı belge ve görüntüleri yanında götürdüğü iddia edilmişti. Ele geçirilen bu belgelerin Balyoz'u destekler nitelikte olduğuna dikkat çekilmişti. Büyük'ün, 28 Şubat sürecinde de çok sayıda askeri personeli ordudan attırmayı başardığı ileri sürülmüştü.
 
1980'İ ÖRNEK ALAN PLAN
 
2003'te hükümeti devirmek için hazırlandığı belirtilen Balyoz Darbe Planı, 10 Ocak 2010'da Taraf Gazetesi'nin haberiyle gündeme girdi. Çarşaf, Sakal, Suga, Oraj kod adlı eylem planlarından oluşan Balyoz'un, Fatih ve Beyazıt camilerinin bombalanması, Türk jetinin vurulması gibi unsurlar içerdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. 1980 darbesini örnek aldığı belirtilen planın hazırlayıcısı olarak Çetin Doğan'ın adı öne çıktı. İlk operasyon 22 Şubat 2010'da geldi. Ardından gelen operasyonlarla 30'u muvazzaf 60 generalin de aralarında bulunduğu 163 isim gözaltına alındı. Tutuklama ve tahliyelerle gündemde kalan sürecin en önemli isimleri ise İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan ve Engin Alan oldu.
takvim